Τα 5 σημάδια μιας καλής σχέσης!

Πώς θα αναγνωρίσεις αν τελικά η σχέση, που έχετε με το σύντροφό σου είναι τόσο καλή, ώστε να καταβάλλεις κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί και εν τέλει να στεριώσει;

σημαδια καλης σχεσης

Με άλλα λόγια πως θα καταλάβεις ότι βρήκες τον κατάλληλο για σένα;

1.Δε «φοβάσαι» τη δέσμευση.

Ο πιο απλός και εξακριβωμένος τρόπος να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι σε καλό δρόμο όσον αφορά τη σχέση σου, είναι η στιγμή που θα νιώσεις ότι δε φοβάσαι τη δέσμευση, όπως συνέβαινε σε άλλες σχέσεις σου.Νιώθεις τυχερή και περήφανη για την επιλογή σου, να έχεις το συγκεκριμένο άνθρωπο δίπλα σου και ανυπομονείς για τις στιγμές που θα περάσετε στο μέλλον μαζί του.

2.Δεν κατασκοπεύεις.

Αν δεν έχεις την ανάγκη να ψάξεις τα μηνύματα στο κινητό σου συντρόφου σου και να εξετάσεις τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, τότε είσαι σε καλό δρόμο, δεδομένου ότι έχεις εμπιστοσύνη σε εκείνον και ούτε εκείνος σου δημιουργεί την αίσθηση ότι έχετε λόγο για να ζηλεύεις.

3.Καμαρώνει για σένα.

Ο καλός ο σύντροφος φαίνεται, όταν δε χάνει ευκαιρία και αφορμή για να υπερηφανευτεί στους δικούς του ανθρώπους, για σένα. Θα είναι εκείνος που θα πει σε όλους για τις καλές επιδόσεις σου στη δουλειά, θα είναι ο μεγαλύτερός σου θαυμαστής και θα χαίρεται πάντα να κυκλοφορεί με εσένα δίπλα του.

4.Κάνει θυσίες για εσένα.

Όταν ο σύντροφός σου, κάνει θυσίες για να είναι περισσότερο μαζί σου και φτιάχνει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά του για να κάνει περισσότερα πράγματα με εσένα, τότε δεν έχεις λόγο να αμφιβάλεις για τις προθέσεις του.

5.Δε «χάνεις» τον εαυτό σου.

Η ιδανική σχέση, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη διατήρηση της ταυτότητας και των δυο μελών της. Δε χάνεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή, παραμένετε και οι  δυο ξεχωριστές προσωπικότητες. Επίσης δεν προσπαθείτε ο ένας να αλλάξει τον άλλο. Νιώθετε άνετα να είστε ο εαυτός σας και το ίδιο επιθυμείτε και για τον σύντροφό σας.

Να θυμάσαι πως σε μια καλή σχέση ακόμη και στους τσακωμούς δεν χάνεται ο σεβασμός που τρέφει ο ένας για τον άλλον, ούτε ξεπερνιούνται κάποια όρια.