Βιογραφικό! Τι λάθη κάνουμε;

Όταν έρχεται η ώρα να στείλεις ένα βιογραφικό σημείωμα σε μια εταιρεία και γενικά σε μια δουλειά που σε ενδιαφέρει, είναι σημαντικό να το φτιάξεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να το προσέξει πρώτα από όλα ο εργοδότης που θα το διαβάσει και δεύτερον να έχει μόνο όσα χρειάζεται και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

βιογραφικό συνέντευξη

Επειδή όμως μπορεί να είναι και η πρώτη σου φορά που θα φτιάξεις ένα βιογραφικό ή επειδή συχνά εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, τόσο που δεν υπολογίζουμε πάντα σωστά τι θα προσθέσουμε στο βιογραφικό μας, είναι σημαντικό αυτό που θα παρουσιάσεις να είναι προσεγμένο.

Στην ουσία το βιογραφικό λειτουργεί ως την πρώτη εντύπωση που θα δώσεις για τον εαυτό σου, χωρίς όμως ούτε να μιλήσεις, ούτε και να σε δούνε. Οπότε θα σου έλεγα ανάλογα τη θέση εργασίας που κυνηγάς να έχεις στην προϋπηρεσία αντίστοιχες θέσεις που έχεις δουλέψει, αν βέβαια υπάρχουν αυτές.

Αν πάλι είναι η πρώτη φορά και δεν έχεις εργαστεί στο παρελθόν, αναγκαστικά θα περιορίσεις τις πληροφορίες σου στις σπουδές και στα σεμινάρια . Οπότε όπως καταλαβαίνεις είτε έχεις προϋπηρεσία,είτε όχι είναι σημαντικό να έχεις πιστοποιητικά από σεμινάρια ή διαλέξεις,γιατί αυτό δείχνει στους άλλους ότι είσαι άτομο που θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα και να ενημερώνεται.

Επίσης φρόντισε τώρα που είσαι σε μικρή ακόμη ηλικία να έχεις τα χαρτιά που σου χρειάζονται για τα αγγλικά σίγουρα , αλλά και για το ecdl. Είναι δύο δεξιότητες που τις ζητάνε σε όλους τους κλάδους.

Τέλος το βιογραφικό δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο με διαφορετικά χρώματα ή γενικά να είναι εντυπωσιακό από οπτική πλευρά. Μια φωτογραφία σου ωστόσο, σοβαρή εννοειται θα μετρήσει θετικά.