Τα ετερώνυμα, έλκονται;

Πόσες φορές έχουμε ακούσει την ερώτηση αυτή, στις συζητήσεις που έχουμε με τις παρέες μας; Τα ετερώνυμα έλκονται;

Επίσης πόσες φορές άραγε το έχουμε αναρωτηθεί και οι ίδιοι με τον εαυτό μας, όταν πάμε και μπλέκουμε με κάποιον ή κάποια εντελώς αντίθετο στον χαρακτήρα με εμάς ;

Είναι βέβαια και μια άποψη που την υιοθετούμε όταν στην πράξη τα φτιάχνουμε με ένα «ετερώνυμο», και ισχυριζόμαστε ότι το διαφορετικό έχει πιο πολύ ενδιαφέρον. Αν ήμασταν εξάλλου όλοι το ίδιο και είχαμε κοινές απόψεις θα βαριόμασταν πολύ πιο γρήγορα.

Εννοείται βέβαια ότι δεν θα βρει ποτέ κανείς κάποιον άνθρωπο που να είναι καρμπόν και να ταυτίζεται σε όλα μαζί σου. Όμως σίγουρα σε μια σχέση, για να έχει κάποιο μέλλον οι απόψεις σε βασικά ζητήματα, τα θέλω σας και κάποια πράγματα που ζητάτε, είναι καλό να είναι τα ίδια.

Αλλιώς αν οι διαφορές σας σε αυτά τα βασικά θέματα είναι μεγάλες η πορεία η κοινή σας μπορεί να διαταραχθεί από καυγάδες και σύντομα δεν θα αντέχει ο ένας τον άλλον, μόλις φύγει και ο αρχικός ενθουσιασμός.

Αν για παράδειγμα διαφέρεις με το αγόρι ή την κοπέλα σου στις θρησκείες, και τουλάχιστον για έναν από τους δύο τα θρησκευτικά πιστεύω έχουν σημαντικό ρόλο στη καθημερινή ζωή του, τότε είναι πολύ εύκολο να πυροδοτούνται φασαρίες, ο ένας να πάει να επηρεάσει τον άλλον και να υπάρξει τέλμα. Ειδικά αν μιλάμε για μια σχέση που εξελίσσεται σε κάτι πιο σοβαρό και μόνιμο, η μόνη λύση για την επιβίωση της είναι ο ένας να αλλάξει θρησκεία ή αν δεν πιστεύει καθόλου να προσπαθήσει, όσο αυτό γίνεται κι αν θέλει να αλλάξει.

Τέλος σε μια σχέση με όντως διαφορετικά άτομα σε πολλά σημεία, εάν ο ένας από τους δύο είναι ισχυρογνώμων ή φέρεται πολύ εγωιστικά, τότε πάλι είναι αναπόφευκτες οι συγκρούσεις. Και το θέμα εδώ θα είναι, πόσο ο άλλος θα κάνει υπομονή, για χάρη του έρωτα τους.