Ghosting: η νέα μόδα για να χωρίζεις!

Το ghosting  ή αλλιώς το “γίνομαι φάντασμα” είναι ένας τρόπος που επιλέγουν πολλοί και πολλές για να χωρίσουν τον-την εκάστοτε σύντροφό τους.

ghosting h nea moda na xwrizeis

Όμως φαίνεται πώς αποτελεί την νέα μόδα στις μεθόδους χωρισμούς, αφού ακόμη κι όσοι  ήταν φανατικά αντίθετοι σε αυτό, έχουν αρχίσει να το προτιμούν.

Σίγουρα όταν έχεις μια σχέση το σωστό ηθικά απέναντι τόσο στον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά και στον άνθρωπο που έχετε μοιραστεί κάποιες στιγμές, συναισθήματα κ.τ.λ. είναι να μιλήσεις με ειλικρίνεια και face to face, για το τι σε οδήγησε στο σημείο να θες να βάλεις τέλος σε αυτό που είχατε μέχρι στιγμής. Βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη, δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο βαθμό αλήθειας, για αυτό καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε, αλλά και πώς το λέμε.

Για να γίνω πιο σαφής θα δώσω ένα παράδειγμα με βάση τον εαυτό μου μάλιστα. Αν ένας σύντροφός μου, με είχε απατήσει επειδή είχε γνωρίσει μια άλλη κοπέλα και την ερωτεύτηκε, εγώ δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να το μάθω όλο αυτό, γιατί σίγουρα θα πληγωνόμουν και θα μου έπαιρνε καιρό να το ξεπεράσω, ειδικά αν είχαμε μια μεγάλη σχέση, Θα προτιμούσα οπότε να μου πει ότι του έφυγε ο έρωτας του για μένα και να με προετοιμάσει ψυχολογικά λίγο καιρό πριν για τον επικείμενο χωρισμό.

Όμως υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που δεν “συμβιβάζονται” ούτε με μια παραποιημένη αλήθεια, πόσο μάλλον με την όλη αλήθεια, και έτσι αρνούνται με μεγάλες συνέπειες, ορισμένες φορές να δεχτούν τον χωρισμό.

Αρχίζουν έτσι τον ψυχολογικό πόλεμο στον σύντροφό τους, κάνοντας τον άλλον ή την άλλη αντίστοιχα, να νιώθει τύψεις που θέλει να χωρίσουν, ότι έχει πάρει λάθος απόφαση. Οπότε πιστεύω σε τέτοιες και μόνο περιπτώσεις, το να εξαφανιστείς χωρίς να δώσεις καμία εξήγηση για ποιο λόγο το έκανες αυτό, ίσως είναι και η μόνη λύση.

Και μπορείς βέβαια να μιλήσεις με τον-την πρώην σου, ύστερα από λίγο καιρό για να μην αφήνεις εκρεμμότητες στη ζωή σου και να εξηγήσεις γιατί επέλεξες αυτό τον τρόπο να εξαφανιστείς. Έτσι θα έχεις και συ πιο καθαρή τη συνείδησή σου και από κει και πέρα θα είναι στην ευχέρεια του άλλου ή της άλλης αν θα σε συγχωρήσει και αν θα το αποδεχτεί όλο αυτό. Τουλάχιστον εσύ θα έχεις προσπαθήσει.