Πώς θα αποκτήσεις καινούργιες παρέες στα 25+

Έχεις ξεμείνει από παρέες και φίλους; Νιώθεις ότι περιτριγυρίζεσαι από τα ίδια άτομα εδώ και χρόνια και πώς δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, δηλαδή πρόκειται κυρίως για σχέσεις από συμφέρον; 

Το να κάνεις νέες παρέες δεν είναι ούτε τόσο εύκολο, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο μπορεί να νομίζεις αυτή τη στιγμή, αν δεν το προσπαθήσεις μάλιστα πρώτα.

Επίσης το γεγονός ότι ο κοινωνικός σου κύκλος μπορεί να είναι συγκεκριμένος δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι κοινωνικός άνθρωπος. Αν λοιπόν είσαι σε μια ηλικία των 25 συν και θες νέες φίλες και φίλους, ιδού πώς μπορείς να κάνεις νέες παρέες.

Από κάποιο χόμπι 

Ξεκίνησε γυμναστήριο, χορό, τέννις ή άλλο άθλημα όπου θα συναναστρέφεσαι με νέο κόσμο, θα έχετε κοινό στόχο να μάθετε και να μοιραστείτε κάτι μαζί κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσεις μια σχέση οικειότητας.

Όταν βρισκόμαστε σε στιγμές χαλάρωσης, είμαστε πιο ανοιχτοί με τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό θα φέρει έναν καφέ, μια κουβέντα και θα αποκτήσεις νέες φιλίες σιγά σιγά.

Στη δουλειά

Στο χώρο που εργάζεσαι σίγουρα είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις νέα άτομα, αφού περνάτε όλοι μαζί σημαντικό τμήμα της μέρας σας. Έτσι σε κάποιο διάλειμμα για φαγητό ή καφέ, μπορείς να πλησιάσεις κάποιον ή κάποια συνάδελφο και να γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί να βρεις παραπάνω κοινά στοιχεία στις ζωές και τους χαρακτήρες σας, από ότι φανταζόσουν.

Εθελοντισμός

Τέλος μέσα από εθελοντικές πράξεις, εκτός του ότι προσφέρεις σε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες τη βοήθειά σου ή ενισχύεις θετικά το περιβάλλον, πάλι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους, που μοιράζεσαι την ίδια προσωπική ανάγκη και χαρά, του να προσφέρετε μέσα από τον εθελοντισμό.

Οπότε με την κοινή σας ευαισθητοποίηση, είναι πιο εύκολο να είσαι θετικός σε “ξένους” ανθρώπους και να δημιουργήσεις νέες φιλίες.