Διαφορά ηλικίας στη σχέση

Διαφορά ηλικίας στη σχέση: (Ή αλλιώς πως είναι όταν το χάσμα γενεών δεν σε χωρίζει μόνο από τη μάνα σου.)

diafora ilikias sti sxesh

Βρεθήκαμε σε κοινή παρέα ,μιλήσαμε ,είπαμε για τις σχολές μας , σου είπα ό,τι είμαι δεύτερο έτος μου είπες  ό,τι τελειώνεις.

Επειδή ωστόσο τυγχάνεις ψηλός, μελαχρινός , με μούσια και κούκλος , υπολόγισα γρήγορα γρήγορα με το μυαλό και σ έκανα γύρω στα 23-24 βία 25.

Έλα όμως που γύρισα το ίδιο βράδυ στο σπίτι , μπήκα στο facebook (και στο προφίλ σου εννοείται ) και είχε άλλη άποψη . Εκτός από ψηλός , μελαχρινός , με μούσια και κούκλος έχεις πατημένα και τα 28 !

Μετά το αρχικό “έλα ρε συ…και δεν του φαίνεται” ήρθε το σοκ. Εσύ 28 , εγώ 19 , τι θα κάνουμε; Πού θα βγαίνουμε; Εσύ θες χαλαρά σαββατόβραδα σε σπίτια φίλων κι εμένα οι νύχτες μου οφείλουν να τελειώνουν με το πρώτο φως της ημέρας .Τώρα θα μου πεις θέμα χαρακτήρα . Ναι αλλά και η πλειονότητα των περιπτώσεων παραμένει πλειονότητα και η λογική είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος .Οπότε τι λέμε σε μία διαφορά 9 Απρίλιδων ;

eros33

Η άποψή μου ήταν πάντα ότι τα ζευγάρια πρέπει να συμβαδίζουν, να μαθαίνουν μαζί τις σχέσεις -αν θες. Όμως δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς  ,είτε άντρας είτε γυναίκα ότι ένας πιο έμπειρος σύντροφος έχει μία ιδιαίτερη γοητεία. Όταν λέω έμπειρος δεν εννοώ απαραίτητα στον τομέα σχέσης αλλά και στη ζωή γενικότερα. Όσο εκνευριστικό είναι να σε προκαταβάλει για θέματα στα οποία πρέπει να ”πάθεις για να μάθεις”, άλλο τόσο σε ωριμάζει σαν άνθρωπο.

Σε μία τέτοιου είδους σχέση πρέπει να μπείτε συνειδητά , ο ρομαντισμός οφείλει να έπεται. Να ξέρετε ότι σας περιμένουν ”ομηρικοί” καβγάδες -η ηρεμία εκείνου που πλησιάζει τα πρώτα -άντα συγκρούεται με την τρέλα των 20 παρά. Να έχετε αποδεχτεί ότι εάν είναι να είστε μαζί θα σέβεστε περισσότερο αυτά που σας χωρίζουν από αυτά από σας ενώνουν(μεταξύ μας είναι και περισσότερα).

Θεωρώ πως σαν γυναίκα ο ”Μr Big” (αν δεν έχεις δει sex and the city δεν μπορούμε να είμαστε φίλες) είναι μία κατηγορία συντρόφου που πρέπει να δοκιμάσεις στη ζωή σου , ακόμα κι αν δεν σου αρέσει τελικά είναι μία εμπειρία και οι εμπειρίες είναι πάντα γνώση. Αντίστοιχα αν είσαι άντρας μία μεγαλύτερη γυναίκα θα σου μάθει το σεβασμό απέναντι στο γυναικείο φύλο πιο εύκολα από μια μικρότερη ή μια συνομήλικη , απλούστατα διότι έχει μάθει η ίδια να σέβεται τον εαυτό της .

Εν κατακλείδι , λέω ”ναι” στη διαφορά ηλικίας μέσα στα πλαίσια της λογικής , του έρωτα και της ωρίμου σκέψεως, αφενώς γιατί με συμφέρει ( ο μελαχρινός που λέγαμε πριν) και αφετέρου γιατί ακόμα κι αν δεν μαθαίνετε μαζί τις σχέσεις έχει να μάθει ο ένας από τον άλλον. Ο νεότερος αυτά που δεν γνωρίζει ακόμα και ο μεγαλύτερος αυτά που έχει ξεχάσει .Άλλωστε πολλά είναι τα παραδείγματα που μας έχουν αποδείξει πως ”ο έρως χρόνια δεν κοιτά”. Έμπαινε , έμπαινε και θέριζε λοιπόν.

———-

Μαριλένα Βησσαρίτη