Εγχειρίδιο Επιβίωσης για το ταξίδι με πλοίο!

Καλοκαιράκι ακόμα και ο κόσμος φεύγει ή επιστρέφει σύσσωμος την πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις. Συνήθως, οι προορισμοί είναι νησιωτικοί και το πλοίο αποτελεί την πιο οικονομική λύση.

ταξίδι πλοίο

Είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε με παρέα, το πλοίο αποτελεί εμπειρία. Αν το νησί είναι σε κοντινές αποστάσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, θα περάσει γρήγορα η ώρα.

Αν όμως το πλοίο θέλει πάνω από 7-8 ώρες, θα πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω manual επιβίωσης.

1. Προμηθευτείτε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία να έχετε κάτι να χαζεύετε για να περάσει η ώρα ευχάριστα.

2. Σταυρόλεξα και sudoku είναι ιδανικοί φίλοι για όσους δεν έχετε παιχνίδια στο κινητό ή στο tablet σας.

3. Ταινίες. Οκ, αυτό είναι δύσκολο διότι οι περισσότερες πρίζες του πλοίου είναι ήδη πιασμένες από φορτιστές. Οι λύσεις που σας προτείνουμε είναι δυο: πηγαίντε νωρίς και κατασκηνώστε σε πρίζα hotspot ή πάρτε ενα πολύμπριζο για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη (και να βοηθήσετε και κάποιον άλλο έρμο που ξέμεινε καταμεσής του πελάγου χωρίς μπαταρία).

4. Φτιάχτε playlists και γεμίστε τα κινητά σας με μουσική. Οι ενοχλητικοί στο πλοίο είναι πολλοί και σίγουρα θα έχετε κάποιον δίπλα σας. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής τέτοιων τύπων είναι τα ακουστικάκια (god bless τον άνθρωπο που τα εφηύρε).

5. Παιχνίδια. Πάρτε μαζί σας πρακτικές συσκευασίες των αγαπημένων σας παιχνιδιών (μίνι τάβλι, σκάκι, ναυμαχία, τράπουλες κτλ.).

6. Σνακς. Ναι, υπάρχουν στα καράβια αναψυκτήρια, καφετέριες και τα συναφή αλλά σαν το πρακτικό μίνι ψυγειάκι γεμάτο από τα καλούδια που εσείς επιθυμείτε και σε απόσταση κοντινότερη του ενός μέτρου, δεν συγκρίνεται.

7. Sleeping bang. Είτε ταξιδεύετε μέρα, είτε νύχτα, και δεν έχετε καμπίνα, κάποια στιγμή θα θέλετε να ξεκουράσετε το κουρασμένο σας κορμάκι. Πάρτε το Sleeping bang σας, βρείτε 2 μέτρα χώρο κάπου στο πλοίο και κατασκηνώστε. Φροντίστε να είστε σε σημείο που ακόμα και να κουνάει το πλοίο να μην έρθουν και σκάσουν πάνω σας ζαλισμένοι επιβάτες.

8. Δραμαμίνες ή υποκατάστατα δραμαμίνης ή τσίχλες κατά της ναυτίας. Όταν ταξιδεύετε ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε μπουνάτσα καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Για να αποφύγετε τυχόν ζαλάδες, εμετούς και ναυτίες, καλό είναι να έχετε κάποιο σκεύασμα που θα σας κατευνάσει και θα σας επαναφέρει στις εργοστασιακές σας ρυθμίσεις.

9. Ζακέτα. Όσο παράξενο και να φαίνεται αυτό το τεμάχιο ρουχισμού για πλοίο στο κατακαλόκαιρο, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρήσιμο είναι. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, στο εσωτερικό του πλοίου την έχουν δει ψυγείο και οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές μόνο αν είσαι πολική αρκούδα που ζει στο βόρειο πόλο.

Το youthspot.gr σας εύχονται καλό ταξίδι!