Πώς να διαλέξεις την κατάλληλη σχολή!

Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν, το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί και επίσημα και είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ως ένα βαθμό άγχος. Δες εδώ λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

pws na dialexeis tin katalilh sxolh

Οπότε σαν υποψήφιος έχεις να σκεφτεί όλες αυτές τις παραμέτρους, αλλά σίγουρα έχεις και τους γονείς σου που είναι πολύ λογικό να σε ρωτάνε αν έχεις σκεφτεί και αποφασίσει τι σχολή θα δηλώσεις και που θέλεις να περάσεις.

Μην αγχώνεσαι. Θα πρέπει μόνο να σκεφτείς τι σχολή θέλεις, ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου, τι θέλεις να βάλεις τα επόμενα χρόνια. Εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές που ελπίζουμε να σε βοηθήσουν να διαλέξεις την πιο κατάλληλη για σένα σχολή.

Δες το πρόγραμμα σπουδών

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς, μπαίνοντας σε μια σχολή που σε ενδιαφέρει να δεις το πρόγραμμα σπουδών που έχει. Θα υπάρχει εκεί αναρτημένη μια αναλυτική λίστα με όλα τα μαθήματα της σχολής. Μπορείς να βρεις και περισσότερες πληροφορίες για το κάθε μάθημα ξεχωριστά και να δεις ποια σου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Αν πάλι δεν σου γεμίζει κανένα το μάτι, τότε μπορείς να κοιτάξεις για άλλες σχολές.

Μην δίνεις μεγάλη σημασία στους βαθμούς

Μπορεί να είσαι για παράδειγμα μαθητής του 18-20, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει υποχρεωτικά να γίνεις γιατρός ή δικηγόρος. Εσύ θα ακολουθήσεις τις σπουδές που σε εμπνέουν.

Η αποφάσιση είναι δική σου

Μπορείς να ακούσεις την γνώμη των δικών σου ανθρώπων και των φίλων σου, αλλά η αποφάσιση στο τέλος θα πρέπει να είναι δική σου. Εσύ θα περάσεις στη σχολή, εσύ θα παρακολουθείς τα μαθήματα και εσύ θα πρέπει να αποφοιτήσεις. Άρα είναι καλό να κάνεις κάτι που θα σου αρέσει και θα σε γεμίζει. Επίσης μην αποφασίσεις με βάση πού θα περάσουν οι φίλοι σου. Ειδικά όσο πιο δεμένοι είστε δεν θα χαθείτε ανεξάρτητα από την πόλη ή την σχολή που θα περάσετε.