Αρχίζουν τα SciTech Talk του Προγράμματος MITOS του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Πώς πάμε από την έρευνα στην αγορά; 2 καλεσμένοι σε κάθε SciTech Talk καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα για να μοιραστούν μέσα από αυτά τη δικιά τους εμπειρία στο θέμα!

scitech talks panepistimio kritis

Πέμπτη, 10 Ιουνίου | 18:30 – 19:30

Καλεσμένοι οι ομιλητές:

Βασίλης Νικολόπουλος, Head of Applied R&D / Innovation Power & NG Unit, Mytilineos SA Γιάννης Ευθυμίου, Software Team Lead – Product Owner, Sympower.

Τα SciTech Talk είναι ανοιχτά σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης και πραγματοποιούνται μέσω Zoom.

Κάνε εγγραφή εδώ: bit.ly/SciTechTalk1

Ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος είναι διδάκτωρ Μηχανικός του Ε.Μ.Π. σε θέματα Ενεργειακής Πληροφορικής και Μαθηματικών αλγορίθμων, δραστήριος επιχειρηματίας, αλλά και Στέλεχος με 20ετή εμπειρία σε θέματα δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, διαχείρισης εταιρικής καινοτομίας, καθώς και επιτυχούς διαδικασίας ψηφιοποίησης προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών. Κατάφερε να μετασχηματίσει την έρευνα του διδακτορικού του σε ένα παγκόσμια καινοτόμο προϊόν.

Ιδρυτής της deeptech εταιρίας Intelen, Inc, μία από τις πιο επιτυχημένες scaleups Ελληνικές

εταιρείες στον χώρο της ενέργειας. Είναι Head του Applied Research και Development | Innovation της Protergia, MYTILINEOS, όπου διευθύνει και συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες, τις δράσεις καινοτομίας, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, το Energy Digitization και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της Protergia, με βάση την πολυετή τεχνογνωσία και τεχνολογίες της Intelen (IP M&A). Επικεντρώνεται στους τρόπους μετατροπής των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε προϊόντα και υπηρεσίες (Technology Transfer μέσω διαδικασιών Design Thinking).

Περισσότερα εδώ: bit.ly/VassilisNikolopoulos

Η #MYTILINEOS αποτελεί κορυφαία διεθνή βιομηχανική και ενεργειακή εταιρεία με δυναμική παρουσία και στις 5 ηπείρους. Δραστηριοποιείται στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου, της μεταλλουργίας, της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών & αποθήκευσης ενέργειας και των έργων βιώσιμης ανάπτυξης. Η πορεία της εταιρείας προς τη βιωσιμότητα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη συνειδητή δέσμευσή της στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την ευθυγράμμιση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και από τον ηγετικό ρόλο που έχει στον εξελισσόμενο εθνικό ενεργειακό μετασχηματισμό και την απανθρακοποίηση. Υπογραμμίζοντας την κατεύθυνση αυτή, το 2021 έγινε η πρώτη ελληνική

εταιρεία που έθεσε σαφείς στόχους και δεσμεύτηκε να ελαχιστοποιήσει το ανθρακικό της αποτύπωμα. Με αυτό τον τρόπο, έδειξε το δρόμο για μία πιο πράσινη και περιβαλλοντικά φιλική βιομηχανία, βάσει των δεικτών επίδοσης ESG για το περιβάλλον, την κοινωνία και την διακυβέρνηση.

O Γιάννης Ευθυμίου είναι ενθουσιώδης με τις agile μεθοδολογίες! Τις εφαρμόζει στις ομάδες που συμμετέχει, προκειμένου να γίνει η δουλειά τους γρήγορη και ευχάριστη. Στη Sympower ξεκίνησε να εργάζεται ως προγραμματιστής και εξελίχθηκε προς την πλευρά του σχεδιασμού προϊόντων.

Απολαμβάνει να συμμετέχει σε οργανισμούς που δημιουργούν αντίκτυπο στην κοινωνία, γι’ αυτό και είναι χαρούμενος που εργάζεται σε λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη μας.

Η #SYMPOWER αποσκοπεί στο να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο αλλάζει, η στροφή προς ένα μέλλον που δεν στηρίζεται σε καύσιμα αλλά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απαιτεί να ελεγχουμε έξυπνα τον τρόπο που καταναλώνουμε και παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια. Στην Sympower πιστεύουν ότι η ευελιξία είναι το κλειδί για την επιτυχή μετάβαση σε ένα σύστημα με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία παρέχει προηγμένες λύσεις λογισμικού και ευελιξίας που ενισχύουν την αξία των ενεργειακών στοιχείων.

Τι είναι τα SciTech Talk;

Πρόκειται για ενημερωτικές συζητήσεις με θέμα “Από την έρευνα στην αγορά” με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορικής αξιοποίησης έρευνας. Οι συζητήσεις θα παρουσιάζονται σε μορφή “συνέντευξης” με ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα απευθύνονται ερωτήσεις στους προσκεκλημένους επαγγελματίες και μέσω αυτών θα προσκαλούνται οι επαγγελματίες να μεταδώσουν την εμπειρία τους στους συμμετέχοντες.

Τι είναι το Πρόγραμμα MITOS του Πανεπιστημίου Κρήτης;

Το πρόγραμμα MITOS είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης που ξεκίνησε πιλοτικά το 2020 και φέτος πραγματοποιείται ο νέος, εμπλουτισμένος κύκλος με 30 συμμετέχοντες. Στόχο έχει να προσφέρει δωρεάν στους νέους ερευνητές κρίσιμες γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και συμβουλευτική, ώστε να αποκτήσουν βασικά εφόδια για να υποστηρίξουν ενέργειες εμπορικής και επιχειρηματικής αξιοποίησης έρευνας. Υλοποιείται από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον οργανισμό #Bizrupt.