Δύο βραβεία απέσπασε το «ThesSummerSchool» που επανέρχεται σε λίγες μέρες με διά ζώσης διοργάνωση!

Με μια «πλατινένια» και μια «χρυσή» διάκριση επιβραβεύτηκε το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «ThesSummerSchool», στο διαγωνισμό «Education Leaders Awards 2021», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.

thesssummerschool

Συγκεκριμένα, το «ThesSummerSchool» τιμήθηκε με τη διάκριση «Gold» στην κατηγορία «Έρευνα και Νεανική Επιχειρηματικότητα», αλλά και τη διάκριση «Platinum» για την υψηλότερη βαθμολογία στην υπερκατηγορία «Εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Νικολαΐδη και στον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Φούσκα, που παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης, από τον CEO του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Αργύρη Τζικόπουλο, ενώ τους συνεχάρη για τη διπλή επιτυχία τους και η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που το «ThesSummerSchool» ετοιμάζεται να επιστρέψει στην… κανονικότητα, με την πρώτη διά ζώσης διοργάνωσή του έπειτα από την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης συμμετεχόντων και διδασκόντων (προσκόμιση αρνητικών self tests, χρήση μασκών, αερισμός χώρων, υπεύθυνη δήλωση – συναίνεση γονέων κ.λπ).

Ο νέος κύκλος, που τελεί υπό τη σκέπη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 22 έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στους χώρους της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12 & Ι. Τσιμισκή).

Νέοι και νέες 14 ως 18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, να ακούσουν τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών, ενώ θα γνωρίσουν και θα δουλέψουν με άλλα άτομα της ηλικίας τους μέσα σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης και γόνιμης έμπνευσης.

Το επιχειρηματικό ταξίδι των νέων, εν δυνάμει επιχειρηματιών, περιλαμβάνει τρόπους αναγνώρισης των «ευκαιριών» και δημιουργίας βάσεων για την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ακόμη κι αν η επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους δεν αποτελεί προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή, είναι βέβαιο πως οι δεξιότητες που θα αναπτύξουν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα τους φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Η έκπληξη που περιμένει τους συμμετέχοντες του κύκλου του Ιουνίου θα είναι η παρουσία των επιχειρηματιών και του προσωπικού της πρωτοπόρου επιχείρησης εστίασης «Jerry’s Food Truck», οι οποίοι για λίγες ώρες θα… στήσουν την εταιρία τους στο χώρο της διοργάνωσης! Πώς; Μεταφέροντας τον εξοπλισμό τους (μπεν μαρί με ρευστές πραλίνες και γεμιστικά διαφόρων γεύσεων, πραλινοσύριγγες) ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες όχι μόνο να δουν πώς παράγονται, αλλά και να παρασκευάσουν μόνοι τους τσουρέκια και ντόνατς της καινοτόμου αλυσίδας! Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία επιχειρηματικής απόφασης, δράσης και επιτυχίας.

 «Αναγνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα βρίσκονται στο ξεκίνημα των διακοπών τους, μετά από μια δύσκολη χρονιά με πολλές ώρες, εξ αποστάσεως κυρίως, μαθημάτων. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να τους προσφέρουμε ποικιλία θεμάτων και πολλές εκπλήξεις ώστε το “σχολείο” μας να είναι πολύ ευχάριστο και διαφορετικό από το τυπικό τους σχολικό περιβάλλον», επισημαίνει ο Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος, Γιάννης Νικολαΐδης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Αν τα παιδιά θέλουν να έχουν μια ξεχωριστή διά ζώσης εμπειρία, μετά την μακρά περίοδο απομόνωσης που βιώσαμε όλοι μας, το “ThesSummerSchool” τους δίνει την ευκαιρία! Όσα την αποδεχθούν θα διαπιστώσουν από μόνα τους γιατί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παρελθόν έμειναν κατενθουσιασμένα. Εκτός αυτού θα λάβουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον».

Το «ThesSummerSchool» θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη των εταιρειών ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ATHEX), KLEEMANN, ALUMIL, EXELIXIS, EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, 2ence, αλλά  και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Όπως προαναφέρθηκε, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, με αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του COVID-19, όπως αυτά ορίζονται από τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr, καθώς και τη σελίδα του «ThesSummerSchool» στο Facebook (fb.com/thessummerschool).