Καλοκαιρινές αποδράσεις σε νησιά κοντά στην Αθήνα!

Καλοκαιράκι ήρθε επιτέλους και όλοι μας έχουμε διάθεση για διακοπές και να περάσουμε επιτέλους λιγάκι καλά ρε αδελφέ!

Αν κατοικείς στην Αθήνα, τι καλύτερο από μια απόδραση σε ένα κοντινό νησί στην Αττική; Δεν θα χρειαστεί να περάσεις πολλές ώρες μέσα στο πλοίο και σύντομα θα είσαι σε ένα μαγευτικό περιβάλλον ώστε να «ξεφύγεις» λίγο και από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εδώ στο youthspot.gr συγκεντρώσαμε κάποιες πολύ καλές ιδέες για νησιά κοντά στην Αττική, ιδανικά για διήμερο.

1) Απόδραση στην Κύθνο

Η Κύθνος βρίσκεται ανάμεσα σε Τζια και Σέριφο και μπορείς να φτάσεις εκεί με πλοίο είτε από το λιμάνι του Πειραιά είτε από το Λαύριο. Από Λαύριο θα κάνεις γύρω στις 2 ώρες ενώ από Πειραιά περίπου μία ώρα επιπλέον, οπότε ξεκινάς από το λιμάνι που σε βολεύει.

κυθνος

Φτάνεις στο όμορφο νησί της Κύθνου με τη διάσημη παραλία Κολώνα η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Άλλες γνωστές παραλίες είναι η παραλία Μαρτινάκια, Σχοιναρίου, Αγίας Ειρήνης, Επισκοπής, Άγιου Σώστη, Απόκρουσης.

Η Κύθνος έχει επίσης πολλά γραφικά χωριά, όπως ο Μέριχας, η Δρυοπίδα και τα Λουρά Κύθνου όπου μπορείς να κάνεις μία απογευματινή βόλτα για καφέ ή φαγητό.

2)Απόδραση στην Τζιά

Μόλις 1 ώρα από το Λαύριο με το πλοίο, η Τζιά (Κέα) είναι πραγματικά ένα πολύ γρήγορα προσβάσιμο νησί.

apodrasi stin tzia

Οι παραλίες της εκπληκτικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παραλίες: Οτζιάς, Βουρκάρι, Σπαθί, Γιαλισκάρι.

Η Ιουλίδα, η πανέμορφη χώρα του νησιού, θυμίζει λίγο στη δομή της φαβέλα και είναι πολύ ωραία να περπατήσεις στα δρομάκια της. Εκεί θα βρεις καφέ και ταβερνάκια αλλά και το ιστορικό Δημαρχείο του νησιού.

Η Τζιά προσφέρει και ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, με το πιο όμορφο να βρίσκεται στο ελικοδρόμιο του νησιού, στο Γυαλισκάρι.

3) Απόδραση στο Αγκίστρι

Αν από την άλλη θέλεις κάτι πιο εναλλακτικό, το καταπράσινο νησί, το Αγκίστρι, είναι μία μοναδική επιλογή κοντά στην Αθήνα.

apodrasi sto agistri

Είναι το μικρότερο νησί του Αργοσαρωνικού σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Σε πολλές παραλίες του νησιού τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο, που μπορείς να απολαύσεις ενώ κάνεις τις βουτιές σου στη θάλασσα. Γνωστές παραλίες είναι η Δραγονέρα, το Μεγαλοχώρι, η Σκάλα, η Μαρίζα και φυσικά η ξεχωριστή Απόνησος. Η τελευταία είναι ένα ιδιωτικό νησί, στο οποίο πληρώνεις είσοδο για να μπεις αλλά πραγματικά αξίζει!

Όλες οι παραπάνω είναι 3 κοντινές επιλογές σε νησί για μία σύντομη απόδραση από την Αθήνα.