Απεργία: πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς;

Μετά την κατάθεση της αγωγής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως αποφασίστηκαν αλλαγές στις αρχικές ανακοινώσεις για τα μέσα μεταφοράς.

mesa metaforas apergies

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν ως τις 10 το πρωί τελικά αύριο και δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία ώστε να διευκολυθούν οι μετακινήσεις λόγω των Πανελληνίων.

Τα λεωφορεία και τα τρόλει θα έχουν στάση ερασίας απο τις 13:00-17:00.

Από την απεργία εξαιρέθηκαν οι καθηγητές και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας.

Δείτε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

borderline

Borderline Festival 10: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει!

kristian eriksen h anartisi sto instagram

Κρίστιαν Έρικσεν: η πρώτη ανάρτηση μέσα από το νοσοκομείο