10 Πράγματα για τις σχέσεις που πρέπει να ξέρεις!

Όταν είσαι ακόμα στην ηλικία των 20, είναι λογικό στο τομέα των σχέσεων να μην έχεις πολύ μεγάλη εμπειρία. Όμως είναι καλό για σένα, να έχεις κάποια πράγματα υπόψιν σου, πριν μπεις σε μια “σοβαρή” σχέση.

Έτσι θα περάσεις και συ καλύτερα,όταν βρεις το κατάλληλο άτομο τα σχέση,αλλά και το έτερον σου ήμισυ! Έχοντας στο νου σου τα παρακάτω, δεν θα αγχώνεσαι με το παραμικρό, ούτε θα τα παρατήσει στη πρώτη δυσκολία.

1. Είναι φυσικό να κάνεις λάθη. Ένα λάθος σου σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου, σε κάνει να μαθαίνεις μέσα από αυτό. Εξάλλου κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα και το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε κάθε περίπτωση.

2. Έχεις πολλές προσδοκίες. Συνήθως όλοι μας πιστεύουμε ότι η πρώτη σχέση, μπορεί να κρατούσε για πάντα. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, μπορεί όμως κι όχι. Για αυτό καλό είναι γενικά όταν ξεκινάμε μια νέα γνωριμία, μη κάνουμε σενάρια με το μυαλό μας, περιμένοντας να είναι όλα τέλεια με το νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή μας. Χρειάζεται χρόνο για να μάθει ο ένας τον άλλον και να δέσει το γλυκό!

3. Μια σχέση θέλει πολύ δουλειά. Η σχέση είναι σαν ένας ανθρώπινος οργανισμός. Για να “ζήσει” θέλει να του δίνεις πράγματα και να την φροντίζεις. Αν επαναπαυτείς και θεωρήσεις ότι θα τα καταφέρει από μόνη της,χωρίς να κάνεις κάτι το ουσιαστικό εσύ, αυτή η σχέση ” θα πεθάνει”.

4. Ότι θες, ζήτα το. Ο άνθρωπος με τον οποίο έχεις σχέση, είτε είστε λίγο καιρό μαζί,είτε πολύ, δεν είναι μάντης. Για αυτό αν θες κάτι συγκεκριμένο να κάνετε,αν κάτι που έκανε σε ενόχλησε, ή δεν το κατάλαβες τι εννοούσε ή γιατί συμπεριφέρθηκε με έναν συγκεκριμένο τρόπο,απλά ρωτά τον ή ζήτησε του αυτό που θες.

5. Ότι αρχίζεις να το τελειώνεις. Σε έναν τσακωμό συνήθως ξεκινάμε από αυτό που μας ενοχλεί,και καταλήγουμε πάντα κάπου αλλού. Σε κάτι που έγινε για παράδειγμα πριν καιρό ή λέμε επιχειρήματα που δεν έχουν σχέση με την εν λόγω διαφωνία. Καλό λοιπόν είναι να μένουμε στο θέμα κάθε φορά,να τελειώνουμε ότι αρχίζουμε και να λύνουμε τα προβλήματα, όταν αυτά εμφανίζονται!

6. Πες ναι , όσο μπορείς. Γενικά εμείς οι άνθρωποι δεν θέλουμε να ξεβολευόμαστε από πράγματα και συνήθειες που έχουμε μάθει. Όταν λοιπόν ! μοιραζόμαστε στιγμές με έναν άνθρωπο, που και εκείνος έχει μάθει αλλιώς, δυσκολευόμαστε να πούμε ναι σε προτάσεις που δεν νιώθουμε άνετα. Όμως αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία,για προσωπική ανάπτυξη.

7. Μη σταματάς την προσωπική σου ζωή. Από την άλλη το γεγονός ότι είσαι με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι παύεις να έχεις προσωπική ζωή. Οπότε ναι μεν μπορεί να αλλάξουν κάποιες προτεραιότητες σου, αλλά καλό είναι να συνεχίσεις να βλέπεις τους φίλους σου,να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και να περνάς χρόνο και με τον εαυτό σου.

8. Μην εγκαταλείψεις τα όνειρα σου. Μπορεί να θες κάποια διαφορετικά πράγματα από το έτερον σου ήμισυ,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να κάνεις στην άκρη τους στόχους και τα όνειρα σου. Μια ζωή έχουμε και καλό είναι να μην μαζεύουμε απωθημένα.

9. Αν θες μια ευτυχισμένη ζωή,απλά αποφάσισε το. Όταν ξέρεις τι θες ,τότε ξέρεις κι τι να κάνεις. Καμία φορά η απόφαση κι μόνο ότι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και καλά στη σχέση μας,είναι η μισή δουλειά για να το πετύχουμε.

10. Μια αποτυχία δεν σημαίνει και ήττα. Σε μια σχέση, είσαι εσύ και ο σύντροφός σου,κι αν κάτι που προσπάθησες να κάνεις εσύ,δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα,δεν σημαίνει ότι σε “νίκησε” ο άλλος. Δηλαδή δεν πρέπει να λειτουργούμε ανταγωνιστικά σε μια σχέση, αλλά σαν μια ομάδα.