9 + 1 Λόγοι για να επισκεφτείτε την Μεσσηνία αυτό το καλοκαίρι! (Μέρος 1)

Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και το ανακαλύπτουμε κάθε φορά που ταξιδεύουμε! Στο σημερινό άρθρο θα προσπαθήσουμε να χωρέσουμε σε 9 + 1 λόγους για να επισκεφτείτε, την πανέμορφη Μεσσηνία.

Σε απόσταση 239 χιλιομέτρων από την Αθήνα (περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά), βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα. Δεξιά και αριστερά της, απλώνεται ο νομός Μεσσηνίας, ο οποίος προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για κάθε επισκέπτη!

  1. Κάστρο Μεθώνης

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας, δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο της Μεθώνης. Το κάστρο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα καστροπολιτείας στην Ελλάδα, που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο όποιον το επισκεφτεί! Τι το κάνει ξεχωριστό;; Η έκταση του και το μικρό οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι, στο οποίο φτάνεις διασχίζοντας μια μικρή αψιδωτή γέφυρα.

  1. Πύλος

Η Πύλος είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δύο λόφους και είναι ιστορικά γνωστή με την ονομασία Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο. Η θέα του κόλπου και του γαλάζιου της θάλασσας που απολαμβάνεις ερχόμενος στην κωμόπολη της Πύλου είναι εντυπωσιακή! Περνώντας από την Πύλο, αξίζει μια στάση στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας, για να απολαύσετε τον καφέ και τα γευστικά γλυκά του ζαχαροπλαστείου Κρίνος. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το αρχοντικό του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα στο λιμάνι της Πύλου (έκθεση ελαιογραφιών από την επανάσταση του 1821), το κάστρο της Πύλου (Νιόκαστρο), το οποίο είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα του ελληνικού χώρου. Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει ένας όλοκληρος κόσμος προς εξερεύνηση κάτω από τα νερά της Πύλου.

  1. Γιάλοβα

Απέναντι από την Πύλο, συναντάμε τον παραθαλάσσιο οικισμό της Γιάλοβας. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η χρυσή αμμουδιά απλωμένη σε 4 χιλιόμετρα, αποτελούν ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη! Εκτός από τη μεγάλη προτίμηση του κόσμου, το camping και τις επιλογές διασκέδασης, η Γιάλοβα παρουσιάζει μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον λόγω του υδροβιότοπου, ο οποίος αποτελεί στάση για πλήθος μεταναστευτικών πτηνών. Μοναδικά πουλιά προσφέρουν εκπληκτικό θέαμα για τους λάτρεις της φύσης. Στην εξωτερική μεριά της λιμνοθάλασσας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το κοκτέιλ σας στα beach bar της περιοχής.

  1. Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Μια στάση στη διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας είναι MUST! Από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της χώρας, και σίγουρα από τις πιο πολυφωτογραφημένες, η παραλία Βοϊδοκοιλιάς είναι ένας φυσικός κόλπος (σε σχήμα πέταλο) με απαλή λευκή άμμο και κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά.

  1. Φοινικούντα

Ανάμεσα στις καστροπολιτείες της Κορώνης και της Μεθώνης, βρίσκεται η όαση της Φοινικούντας. Μια υπέροχη παραλία με άμμο μέσα και έξω, γαλάζια κρυστάλλινα νερά και οργανωμένη (στο μεγαλύτερο μέρος της) παραλία. Η Φοινικούντα υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοισιάς! Μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια που βρίσκονται πάνω στο κύμα, στη συνέχεια να απολαύσετε τον καφέ σας και να περπατήσετε το γραφικό δρομάκι με τα μαγαζάκια. Η περιοχή εδείκνυται για οικογένειες με παιδάκια.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος του άρθρου:

9 + 1 Λόγοι για να επισκεφτέιτε την Μεσσηνία αυτό το καλοκαίρι! (Μέρος 2) – YouthSpot