ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ | 15 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και παγκόσμιο είδωλο Λεμπρόν Τζέιμς μας ταξιδεύει σε μία επική περιπέτεια μαζί με τον διαχρονικό Μπαγκς Μπάνι με μία μείξη κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Ντ. Λι (Σαββατοκύριακο με τα Κορίτσια).

diastimika kalathia stous kinimatografous

Αυτό το ταξίδι μεταμόρφωσης είναι μία καταιγιστική περιπέτεια που ξετυλίγει μέσα από ένα εντυπωσιακό θέαμα μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Ο Τζέιμς πρωταγωνιστεί μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Ντον Τσιντλ (“Οι Εκδικητές”), τη Σονέκα Μάρτιν-Γκριν (The Walking Dead) και τον ανερχόμενο Σέντρικ Τζόι.

Σύνοψη

Όταν ο ΛεΜπρόν και ο νεαρός γιός του Ντομ παγιδεύονται σε ένα ψηφιακό κόσμο, που ελέγχει ένα κακόβουλο λογισμικό, ο Λεμπρόν καλείται να οδηγήσει τον Μπαγκς Μπάνι και τα υπόλοιπα ατίθασα Looney Tunes σε μία σχεδόν απίθανη νίκη. Απέναντι τους έχουν ψηφιακούς πρωταθλητές τεχνητής νοημοσύνης στη μορφή μίας πανίσχυρης ομάδας επαγγελματιών αστέρων του μπάσκετ που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Στο παιχνίδι των Tunes VS Goons κρύβεται το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του Λεμπρόν, που θα επανασυνδεθεί με τον γιο του και θα ανακαλύψει την αξία του να είσαι ο εαυτός σου. Τα Tunes έχουν κι αυτά την ευκαιρία να λάμψουν με τα παράξενα ταλέντα τους και να αιφνιδιάσουν τους πάντες, ακόμα και τον βασιλιά ΛεΜπρόν.

Official Trailer (YouTube Link):

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (Space Jam: A New Legacy) - Main Trailer

Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι!

Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται σκληρή δουλειά και απόλυτη αφοσίωση. Κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από τον άσο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Όπως μαθαίνουμε στην αρχή της ταινίας, ακόμα και σε μικρή ηλικία, όταν όλα τα παιδιά έπαιζαν, ο Τζέιμς δούλευε σκληρά για τον στόχο του.

Έχει φτάσει στο απόγειο και λίγα εμπόδια μπορούν να τον ξαφνιάσουν. Τα έχει δει όλα. Αλλά μεγαλώνοντας δύο αγόρια, έχει να πάρει μερικά μαθήματα ακόμα. Όταν ο μικρότερος γιος του, ο Ντον, του λέει ότι θέλει να ασχολείται με τα βιντεοπαιχνίδια, ο μπαμπάς του τον σπρώχνει στο παρκέ.

Ένας κακόβουλος αλγόριθμός παγιδεύει πατέρα και γιο και ένα διαστημικό παιχνίδι ξεκινά. «Όταν ήμουν 12 χρονών, ήθελα έμπνευση. Ο Μάικλ Τζόρνταν με ενέπνεε. Όταν είδα την πρώτη ταινία με τον Μπαγκς Μπάνι και τον Μάικλ Τζόρνταν ένιωσα ότι ήμουν στον παράδεισο» λέει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Με τιμά να είμαι μέρος της ταινίας, να δείξω στα νέα παιδιά πόσο καταπληκτικά είναι τα Looney Tunes και το μπάσκετ. Πολλά στοιχεία της ταινίας θα αιφνιδιάσουν το κοινό» λέει ο πρωταγωνιστής.

Ο σκηνοθέτης Μάλκολμ Ντ. Λι λέει: «Είμαστε σε μία εποχή όπου όλα είναι ψηφιακά. Οπότε οι χαρακτήρες μας μπαίνουν σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Είναι ένας ωραίος τρόπος να συστήσουμε ξανά τα Looney Tunes στη μεγάλη οθόνη».

Ο ηθοποιός Ντον Τσιντλ άρπαξε την ευκαιρία να παίζει τον κακό της υπόθεσης. «Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, όλα τα στοιχεία εναρμονίζονται. Οικογένεια, μπάσκετ, ένας εντυπωσιακός κόσμος, αληθινοί χαρακτήρες και συναίσθημα. Ήθελα να συμμετάσχω σε όλο αυτό».

«Η ταινία δείχνει πώς είναι οι πραγματικές οικογένειες» λέει ο Τζέιμς. Βέβαια, η ταινία έχει ένα απίστευτα δυνατό χαρτί. «Το μπάσκετ. Το σπουδαιότερο, κατά τη γνώμη μου, άθλημα στον κόσμο. Αφορά όλο τον κόσμο. Η ταινία έχει και όλους αυτούς του κλασικούς χαρακτήρες από τα καρτούν. Σε κάνει να χαμογελάς συνέχεια, να είσαι χαρούμενος, να γελάς. Τα συστατικά της επιτυχίας».

Ήρωες

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι μία φυσιογνωμία που αναγνωρίζουν όλοι. Ο ίδιος απόλαυσε τη διαδικασία να παίζει μία επινοημένη εκδοχή του εαυτού του. «Έχει και στοιχεία μου μέσα» επισημαίνει ο πρωταγωνιστής. Δίπλα του πρωταγωνιστεί ο Σέντρικ Τζόι, που υποδύεται τον γιο του Ντομ που είναι λάτρης της τεχνολογίας. Εξίσου παθιασμένος με τον πατέρα του, ο νεαρός κάνει τη διαφορά γιατί δεν παθιάζεται για το ίδιο πράγμα, δηλαδή το μπάσκετ. Ονειρεύεται να γίνει σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, αλλά φοβάται να το ομολογήσει. Όταν βρεθούν παγιδευμένοι σε έναν ψηφιακό κόσμο, θα χρειαστούν τα ταλέντα και των δύο για να ξεφύγουν.

«Ο Ντομ αγαπά τα βιντεοπαιχνίδια. Είναι καλός στο μπάσκετ, αλλά δεν είναι προτεραιότητα του» λέει ο Τζόι. «Ο Ντομ θέλει να κάνει βιντεοπαιχνίδια για να δείξει στον μπαμπά του τι μπορεί να κάνει, αλλά ο μπαμπάς του δεν νοιάζεται ιδιαίτερα. Τον αφορά μόνο το άθλημα του και θέλει ο γιος του να κάνει το ίδιο».

«Ήμουν ενθουσιασμένος και νευρικός. Αλλά ένιωσα άνετα δίπλα στον ΛεΜπρόν. Είναι αστείος και άνετος τύπος» λέει ο Τζόι για τη συνεργασία του με τον Τζέιμς.

«Η ταινία είναι για όλες τις ηλικίες» λέει ο Τζόι. «Έχει μήνυμα, οι γονείς πρέπει να ανοίγουν τα μάτια και να βλέπουν ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά, έχουν ικανότητες που μπορεί να μην τις ξέρουν. Να μην υποτιμούν, αλλά να ακούν» λέει ο νεαρός πρωταγωνιστής.

Τον ρόλο του κακού της υπόθεσης, του κακόβουλου λογισμικού που παγιδεύει πατέρα και γιο υποδύεται ο Ντον Τσιντλ. «Ο Ντον Τσιντλ είναι ένας θρύλος. Είναι απίστευτος ηθοποιός και παίζει με χιούμορ, πάθος και τρέλα. Είναι τέλειος για τον ρόλο» λέει ο Τζέιμς.

Η ραχοκοκαλιά της οικογένειας είναι η μητέρα που υποδύεται η Σονέκα Μάρτιν-Γκριν. Η ηθοποιός παίζει την Καμίλα Τζέιμς, σύζυγο του ΛεΜπρόν και μητέρα τριών παιδιών. Η Καμίλα προσπαθεί να κάνει τον ΛεΜπρόν να αναγνωρίσει το πραγματικό ταλέντο του Ντομ. «Η ταινία δείχνει τι χρειάζεται να θυσιάσεις για την οικογένεια σου. Πρέπει να βλέπεις τα μέλη της για αυτό που πραγματικά είναι. Μου αρέσει ο ρόλος μου γιατί είμαι η φωνή της λογικής για τον ΛεΜπρόν» λέει η ηθοποιός.

Όσο για το θέμα της εκπροσώπησης των μαύρων στην ταινία, η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης συμφωνούν: «Βλέπουμε μία επιτυχημένη μαύρη οικογένεια, μία ενωμένη μαύρη οικογένεια, είμαστε όντως αυτοί» λέει η ηθοποιός.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε τα Tunes. Η παρέα έχει για αρχηγό τον διαβόητο Μπαγκς Μπάνι, που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τζέιμς σε αναγνωρισιμότητα. Ο Μπαγκς, με τη φωνή του βετεράνου Τζεφ Μπέργκμαν, πάντα λέει τη γνώμη του με όποιο κόστος. Έχει ανοίξει το στόμα του στο κακόβουλο λογισμικό και τώρα βρίσκεται κι αυτός παγιδευμένος. Όταν ο ΛεΜπρον τον προσεγγίζει για να στήσουν μία ομάδα για τον αγώνα, δείχνει ότι μπορεί να είναι ομαδικός παίχτης χωρίς να χάνει την ατομικότητα του.

Η Λόλα Μπάνι, με τη σειρά της, ξέρει από μπάσκετ και μπαίνει στην ομάδα. Η Ζεντάγια χαρίζει τη φωνή της και την αναβαθμίζει σε πραγματική σταρ του παρκέ. Στην αρχή, είναι λίγο απρόθυμη να μπλέξει, αλλά τελικά βοηθάει την κατάσταση, γιατί πιστεύει στην αξία της οικογένειας.

Ανάμεσα στους παίχτες ξεχωρίζει ο Ντάφι Ντακ. Πάντα θέλει να προβάλλεται και μπαίνει στην ομάδα για να είναι στο προσκήνιο. Μπορεί να είναι ο προπονητής, αλλά πάντα αναζητά τον προβολέα και μία ευκαιρία να ανήκει στην ομάδα που κερδίζει.

Αντίπαλη του Λεμπρόν και των Tunes είναι η διαβόητη ομάδα Goon Squad, μία ψηφιακή ομάδα με υπερ-παίχτες και ελίτ επαγγελματίες. Πολλοί διάσημοι παίχτες μεταμορφώθηκαν ψηφιακά για να συστήσουν αυτή την απειλητική ομάδα και το θέαμα είναι απολαυστικό.

Όσο για την τεχνολογία που επιστρατεύτηκε για την ταινία, ο Τζέιμς λέει: «Έχουμε τα πάντα. Έχουμε ζωντανή δράση, ψηφιακό κινούμενο σχέδιο, κλασικό κινούμενο σχέδιο. Γίνονται πολλά στην ταινία. Το κοινό θα τα χάσει με το θέαμα».

«Ως δημιουργοί ελπίζουμε η ταινία να φτάσει στο ευρύ κοινό. Είναι μια οικογενειακή ταινία, με τον θρυλικό ΛεΜπρόν Τζέιμς και μερικά πανανθρώπινα θέματα. Όλοι έχουμε οικογένεια, όλοι παλεύουμε με τις διαφορές μέσα στην οικογένεια και στο τέλος επικρατεί η αγάπη και η αποδοχή» λέει ο σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Μάλκολμ Ντ. Λι

Σενάριο: Τζούελ Τέιλορ, Τόνι Ρετενμάιερ, Κίναν Κούγκλερ, Τέρενς Νάνς, Τζέσι Γκόρντον, Σελέστ Μπάλαρντ

Πρωταγωνιστούν: : Λεμπρόν Τζέιμς, Σέντρικ Τζόι, Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Ντον Τσιντλ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σαλβατόρε Τοτίνο

Μοντάζ: Μπομπ Ντουκσέ

Μουσική: Κρις Μπόουερς

Ημερομηνία Εξόδου: 15 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 2 ώρες