Ολοκλήρωση 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» του ΟΠΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Μαθηματικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «Ερμής» που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

οικονομικό πανεπιστήμιο

Από το σύνολο των συμμετοχών τελικά υπέβαλαν έγκυρο γραπτό 418 μαθητές. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάστηκαν στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία. 

Οι πρώτοι επιτυχόντες σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο θα λάβουν επαίνους. Τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» https://diagonismos.ermis.aueb.gr/.

Ο Διαγωνισμός έγινε με εξ αποστάσεως μεθόδους, όπως αναπτύχθηκαν από το ΟΠΑ και την αρμόδια ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής (Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του Διαγωνισμού).

Την 1 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η Εκδήλωση – Βράβευση των διακριθέντων του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το 2020 με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Το ΟΠΑ φιλοδοξεί να καθιερώσει τον μαθητικό Διαγωνισμό «ΕΡΜΗΣ» ως ετήσιο θεσμό άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ένα πεδίο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας και επιπλέον δημιουργούνται κίνητρα στην νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις.