HEMI Music Awards 2021: Οι Έλληνες Deaf Radio ανάμεσα στους τρεις νικητές!

Τα HEMI Music Awards 2021 έφτασαν στο τέλος τους και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους τρεις νικητέςτης φετινής διοργάνωσης!

Η 27μελής διεθνής κριτική επιτροπή, την οποία συνέθεσαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, διοργανωτές φεστιβάλ, promoters, export offices, managers συναυλιακών χώρων και δημοσιογράφοι από τις 9 χώρες που συμμετείχαν στα βραβεία (Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία), έβγαλε λευκό καπνό!

Μετά από 6 παραγωγικούς μήνες συνεργασίας, συναντήσεων και networking sessions, 6 διαφωτιστικά εργαστήρια, 9 φανταστικά showcase events και 49 επιτυχημένες συνεδρίες mentoring, έφτασε η ώρα για τη μεγάλη ανακοίνωση.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο ύψους 6.000 που θα λάβει κάθε νικητής θα καλύψει τα έξοδα για τη δημιουργία content, τις προωθητικές ενέργειες, τη συμμετοχή σε επιλεγμένα μουσικά συνέδρια και όλα τα έξοδα για την πραγματοποίηση περιοδειών σε διεθνή φεστιβάλ και showcase events!

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τιμήσουμε όλους τους καλλιτέχνες και τους managers τους για την αφοσίωση, τη συνέπεια και το συνεργατικό πνεύμα τους. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια, λοιπόν, στους:

DeafRadio (GR)

Οι Deaf Radio είναι ένα desert/alternative rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2015. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Alarm”, κυκλοφόρησε το 2017 και δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές. Βασικοί εκπρόσωποι του hard rock, το οποίο μπολιάζουν με έντονες δόσεις συναισθηματικά φορτισμένου ήχου, οι Deaf Radio έχουν εδραιωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά alt-rock συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Ακούστε εδώ:

Deaf Radio | Reworked (Live at Mellowshopy)

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://hemimusichub.com/artist/deafradiogr/

IWear* Experiment (EE)

Οι I Wear* Experiment είναι ένα δυναμικό electro-pop τρίο από τη Σκανδιναβία που ξεχωρίζει για την τάση του προς τον πειραματισμό και τη σύνθεση κινηματογραφικών ηχοτοπίων. Το τρίο επιδίδεται στη δημιουργία τολμηρών big banger beats ντυμένων με υπέροχα φωνητικά που παραπέμπουν αισθητικά στους Florence and The Machine. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Ευρώπη και Ασία, με εμφανίσεις σε κλαμπ και φεστιβάλ όπως Monsoon Festival (Βιετνάμ), Zandari Festa (Κορέα), Music Matters (Σιγκαπούρη), Positivus Festival (Λετονία) και Intsikurmu Festival (Εσθονία).

Ακούστε εδώ:

I Wear* Experiment - Unwind (#beautyXchaos)

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://hemimusichub.com/artist/i-wear-experiment-ee/

KoalaVoice (SI)

Οι Koala Voice είναι ένα indie rock, disco punk συγκρότημα από τη Σλοβενία που σχηματίστηκε το 2010. Η εκρηκτική παρουσία τους στη σκηνή έχει προσελκύσει ήδη από πολύ αρχή τόσο νεαρά όσο και μεγαλύτερα σε ηλικία κοινά. Το 2017, άνοιξαν τη συναυλία των Pixies, εκπληρώνοντας έτσι ένα από τα πιο τρελά τους όνειρα. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αρκετά μεγάλα μουσικά φεστιβάλ όπως τα Pohoda, Inmusic, Exit, Liverpool Soundcity, Eurosonic και Ment.

Ακούστε εδώ:

Koala Voice - Vukovi (official video)

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://hemimusichub.com/artist/koala-voice-si/

Ένα είναι σίγουρο: το μέλλον όλων προδιαγράφεται λαμπρό! Ανυπομονούμε να τους δούμε να κάνουν τα επόμενά τους βήματα, να ανοίγουν τα μουσικά φτερά τους και να πετάξουν πάνω από το HEMIsphere κι ακόμη παραπέρα! Stay tuned για πολλά περισσότερα…

Το HEMIMusicAwards (HMA) είναι ένα talent program για καλλιτέχνες που θέλουν η μουσική τους να φτάσει σε νέες αγορές και κοινά, που αισθάνονται έτοιμοι να χτίσουν διεθνή καριέρα. Διοργανώνεται από το HEMI (HubfortheExchangeofMusicInnovation), μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στόχο έχει την παροχή υποστήριξης σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας που προέρχονται από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο HEMI: Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.