Έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον μακροβιότερο Διαγωνισμό Καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 6.500 άτομα.

diagwnismos nbg business seeds

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέεςπου θα συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με φορείς στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα συνεργατών του Διαγωνισμού.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιριών προβλέπονται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust και δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Price Water House Coopers (PwC), Accenture, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey και Endeavor Greece.

Το σύνολο των προτάσεων που συμμετέχουν καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης (mentoring) από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος KEMEΛ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, (HIGGS) Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, Οικοσύστημα Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΟΚ!Τhess), CapsuleT, H2B Hub, ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece, InnoEnergy και KiNNO, Bayer και Όμιλο ΟΤΕ.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 12ου Διαγωνισμού, θα πρέπει να αφορούν μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα (fintech, deeptech, technology, τουρισμός, υγεία, κ.α.)

2. Περιβάλλον και τεχνολογία (Ενέργεια, κλιματική αλλαγή, αγροδιατροφή κ.α.)

3. Πολιτισμός και τεχνολογία (πολιτιστική και κοινωνική επιχειρηματικότητα κ.α.)

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για το Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του Διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς επίσης και στο Linkedin Facebook και στο youtube.

Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στις 15:00μμ.

Για να υποβάλετε την πρότασή σας στο 12ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.