Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την απονομή 64 νέων υποτροφιών για μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την απονομή 64 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, εφαρμόζοντας στην πράξη για 49η χρονιά το όραμά του για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

idryma mpodosakh

Οι υποτροφίες απονέμονται σε νέους και νέες που επιθυμούν να εξελίξουν την εκπαίδευσή τους με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε σύγχρονους τομείς σπουδών όπως η Βιοτεχνολογία, οι Νευροεπιστήμες, η Μηχανική Νοημοσύνη, οι Υπολογιστικές Επιστήμες, η Αειφόρος Ανάπτυξη κ.ά.

Σημείο αναφοράς στον χώρο των υποτροφιών στην Ελλάδα από το 1972, το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναγνωρίζει και επιβραβεύει το πάθος για την επιστημονική εξέλιξη, την προσδοκία για ερευνητικές καινοτομίες και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Από τους 64 νέους που επιλέχθηκαν για τις φετινές υποτροφίες, οι 39 θα ακολουθήσουν Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι 21 Διδακτορική Έρευνα, ενώ 4 θα ακολουθήσουν Μεταδιδακτορική Έρευνα. Εξ αυτών, 22 υπότροφοι θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ οι υπόλοιποι 42 θα πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η ποιότητα των αιτήσεων παρέμεινε εξαιρετικά υψηλή. Μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις με υποψήφιους υποτρόφους επιβεβαιώθηκε τόσο η ιδιαίτερη πνευματική ικανότητα και η δυνατότητα λογικής, πρωτότυπης και αναλυτικής σκέψης των υποψηφίων, όσο και το πάθος τους για τη συνεισφορά στην εξέλιξη των επιστημονικών τους κλάδων, το ήθος και η ωριμότητά τους.

Σύμφωνα με τη νέα Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα Αθηνά Δεσύπρη, «Παρατηρούμε με χαρά πως τα σχέδια των νέων, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, διατηρούν αμείωτη τη δυναμική τους. Αμείωτη παραμένει και η δική μας υποστήριξη στους στόχους των νέων της χώρας μας ως έμπρακτη εφαρμογή του οράματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο υποστηρίζει κάθε μας δράση».

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλωσορίζει 64 νέα μέλη στη μεγάλη Κοινότητα των άνω των 2.500 υποτρόφων, τους οποίους ενώνει ένα κοινό αξιακό πλαίσιο:

Καλώς ήρθατε, Κυριακή, Χάρη, Κωνσταντίνε, Αναστασία, Διονύση, Σταυρούλα, Νεφέλη, Αλέξανδρε, Μυρτώ, Αλίκη, Κυριακή, Αλέξη, Γεωργία, Δήμητρα, Αθηνά, Ελένη, Έντρι, Άγγελε, Αλέξανδρε, Μανώλη, Παναγιώτη, Αλέξανδρε, Νίκο, Αντιγόνη,  Δημήτρη, Ευάγγελε, Παναγιώτη, Κλειώ, Δήμητρα, Παναγιώτα, Αντώνη, Χρήστο, Γιάννη, Κωνσταντίνα, Κυριακή, Όλγα, Σπύρο, Αγγελική, Παρασκευή, Θεοχάρη, Νίκο, Γιάννη, Μιχάλη, Ρωμανέ, Θεονύμφη, Μάρλιν, Βασίλη, Αριστείδη, Σπύρο, Γεράσιμε, Γιώργο, Νικολέττα, Γιάννη, Αδαμαντία, Κωνσταντίνε, Παναγιώτη, Σπύρο, Μαρκέλλα, Σοφία, Κωνσταντίνα, Δημήτρη, Κωνσταντίνε, Μιχάλη και Ευστάθιε.