7 Τρόποι να ανανεώσετε τώρα τη σχέση σας

Το αρχικό στάδιο του έρωτα, με τα καθημερινά ραντεβού, τα δώρα, τον ενθουσιασμό, τα φιλιά, τις αγκαλιές και το συχνό  σεξ, κρατάει περίπου ενάμιση χρόνο.

tropoi gia na ananewsete ti sxesh sas

Ανεξαρτήτως μηνών που μετρά  η σχέση,  όλοι μας κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σχέση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του μειωμένου σεξ.Η καθημερινότητα, η ρουτίνα, η κούραση οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. 

Όμως το να κάνετε κάτι, να δοκιμάσετε να  φέρετε ξανά  στην ζωή σας τις αυτονόητες, αλλά ξεχασμένες χαρές ενός ερωτευμένου ζευγαριού μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, παρακάτω θα δείτε δέκα απλά και αποτελεσματικά βήματα για να «αναστήσετε» την πεσμένη αδρεναλίνη στη σχέση σας.

Μην σταματάτε να μιλάτε

Αν οι στιχομυθίες με το άλλο σας μισό περιορίζονται στις ερωτήσεις «Γύρισες;», «Θα φάμε;»,  «Πού είναι τα κλειδιά;», μάλλον έχετε ξεχάσει την τέχνη της επικοινωνίας. Απευθύνετε συχνές ερωτήσεις στον/στην σύντροφό σας που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τις ανησυχίες, τα συναισθήματα, τα προβλήματά τους και ότι δεν θέλετε να αποκοπείτε από τον τρόπο σκέψης του/της.

Η τέχνη του αγγίγματος

Ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για σεξουαλικές περιπτύξεις, το άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, το πιάσιμο του χεριού όσο κάνετε βόλτα, μία αγκαλιά στον καναπέ όσο βλέπετε ταινία, σας φέρνει πιο κοντά και βοηθά στο να κρατηθείτε σε επαφή, κυριολεκτικά αλλά και κατά προέκταση, συναισθηματικά.

Θυμηθείτε τα προκαταρκτικά

Δώστε νέα πνοή στις ερωτικές σας περιπτύξεις. Αν το σεξ έχει καταλήξει μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, βάλτε ξανά στο παιχνίδι τα προκαταρκτικά χάδια, το αισθησιακό μασάζ, τη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε να ξεδιπλώσετε το ερωτικό σας ταμπεραμέντο σε μέρος του σπιτιού πέρα από το (σύνηθες ύποπτο) κρεβάτι –στην κουζίνα, στο πάτωμα, στον καναπέ, και γιατί όχι, τολμήστε να μιλήσετε για τις φαντασιώσεις σας. 

Η τέχνη του φιλιού

Καλό το σεξ, αλλά –ειδικά για τις γυναίκες- τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση. Μάλιστα, οι  έρευνες λένε πως τα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Επομένως, ανάψτε εκ νέου την σπίθα του σεξ, αλλά μην ξεχνάτε πως τα φιλιά είναι το καλύτερο προσάναμμα.

Ένα κομπλιμέντο 

Όπως και η ημερήσια δόση φρούτων, έτσι και το κομπλιμέντο συνίσταται από την επιστήμη, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη και τονώνει την ψυχολογία. Αν το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λόγοι που θέλετε να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα καλά του συντρόφου σας, τους λόγους για τους οποίους τον/την ερωτευτήκατε, και αντί για κριτική, επιδοθείτε σε κομπλιμέντα. 

Κάντε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Δοκιμάστε να κάνετε μαθήματα χορού μαζί, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο, περπατήστε σε συνοικίες που δεν έχετε ξαναπάει και γενικά, δοκιμάστε πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν γνωρίζει, ώστε να σας δέσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία του «καινούριου». Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε μαζί σε δραστηριότητες που συνηθίζατε όσο ήσαστε singles. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθετε εκατέρωθεν στοιχεία για τις συνήθειες και το παρελθόν, ενώ θα δείτε και τα παλιά σας χόμπι να αναβιώνουν από μια νέα σκοπιά.

Πηγαίνετε ταξίδι 

Μία απόδραση, έστω και μικρή, βοηθά να αλλάξετε παραστάσεις, να μείνετε οι δυο σας και να αφιερωθείτε στη σχέση σας χωρίς περισπασμούς. Αν το budget δεν επιτρέπει μακρινούς προορισμούς εξωτερικού, τα κοντινά weekends δεν στερούνται ευκαιριών για χαλάρωση και ανανέωσης. Πάρτε ιδέες για αττικά σαββατοκύριακα εδώ και για φυσιολατρικές αποδράσεις σε camping εδώ.