Τι σκέψεις σου δημιουργεί η εικόνα ενός εργοστασίου; Γνωρίζεις κάποια ξεχωριστή πληροφορία για ένα εργοστάσιο κοντά σου; Έχεις βρεθεί σε κάποιον βιομηχανικό χώρο που πλέον έχει αλλάξει χρήση κι, αν ναι, τι αναμνήσεις έχεις από αυτόν;
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στη διαδικτυακή δράση #FactoryLovers που θα πραγματοποιηθεί μέσω Instagram. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να μοιραστούν τις πιο…Instagrammableφωτογραφίες που θα τραβήξουν από βιομηχανικούς χώρους που θα συναντήσουν, όπως εργοστάσια ενεργά, εγκαταλελειμμένα ή ακόμα κι εργοστάσια που έχουν μεταμορφωθεί σε χώρους πολιτιστικής δημιουργίας κι όχι μόνο…
Τις φωτογραφίες αυτές μπορούν να μοιραστούν στο Instagram με hashtag #FactoryLovers και αναφορά στον λογαριασμό της Τεχνόπολης, εξερευνώντας έτσι μαζί μας ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας: τη βιομηχανική μας κληρονομιά!
Μέσα από τη δράση, γίνεσαι συν-δημιουργός της ιστορίας, συμβάλλοντας με προσωπικές εικόνες και μαρτυρίες στην ανάδειξη της βιομηχανικής ιστορίας και του αποτυπώματος που έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει στη ζωή και την καθημερινότητά μας στην πόλη και τη γειτονιά. Let’sco-collect!
Για να συμμετάσχεις στη δράση, τα βήματα είναι απλά:
· Τράβηξε μία φωτογραφία από έναν βιομηχανικό χώρο που θα συναντήσεις
· Ανέβασε τη φωτογραφία με postστον λογαριασμό σου στο Instagram
· Συνόδεψε τη φωτογραφία σου με μία περιγραφή (πληροφορία, σκέψη, ανάμνηση, συναίσθημα ή ό,τι άλλο επιθυμείς)
· Βάλε τοhashtag #FactoryLovers
· Κάνε mention τον λογαριασμό της Τεχνόπολης στο Instagram: @technopolis_athens
Το ΒΜΦ διασώζει και αναδεικνύει την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας που έδωσε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για περισσότερα από 130 χρόνια. Συνδέεται στενά με τη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας και με τη γειτονιά του Γκαζοχωρίου, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής και την ανθρωπογεωγραφία της. Η δράση #FactoryLovers έχει στόχο την επαφή του μουσείου με το κοινό, την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα βιομηχανικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της συμμετοχής στην τοπική ζωή, την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση.