Εξασφαλίζοντας το Μέλλον των «Ζωντανών» Τεχνών στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Το Κληροδότημα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τις «Ζωντανές» Τέχνες στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το οποίο κατέστη εφικτό χάρη σε μία νέα δωρεά βοηθήσει στη διατήρηση του προγράμματος MetLiveArts του Μουσείου στο διηνεκές, «ζωντανεύοντας» την τεράστια συλλογή του και προσφέροντας στους επισκέπτες πρόσβαση σε μία ποικιλία διαφορετικών προσεγγίσεων από ζωντανούς καλλιτέχνες.

metlivearts

«Το MetLiveArts προσφέρει ρηξικέλευθα προγράμματα που εξετάζουν την εγκυκλοπαιδική συλλογή του Μουσείου μέσα από το πρίσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών φωνών, και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε έναν δυναμικό διάλογο σχετικά με το περφόρμανς, τη δημιουργικότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Χάρη στην εξαιρετική γενναιοδωρία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αυτά τα σημαντικά προγράμματα θα είναι πλέον διαθέσιμα και για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, Max Hollein.

«Το MetLiveArts απαντάει στην ερώτηση “Για ποιον είναι τα μουσεία;” με ένα ηχηρό “Για όλους!” Μας θυμίζει ότι τα μουσεία, στα καλύτερά τους, είναι ζωντανοί αστικοί χώροι, γεμάτοι δραστηριότητα και ζωή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Η αύξηση της πρόσβασης σε πολιτιστικούς πόρους παγκόσμιου βεληνεκούς βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου του ΙΣΝ, και πρόσβαση δε σημαίνει μόνο να ανοίγουν οι πόρτες των μουσείων, αλλά και ο διάλογος, καθώς και μία πρόσκληση για να βρούμε νόημα στη ζωή μας. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης το επιτυγχάνει ιδανικά αυτό, μέσω του MetLiveArts».

Το νέο αυτό κληροδότημα βασίζεται στην ήδη μακροχρόνια υποστήριξη του ΙΣΝ προς το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.