Διακοπές με φίλους ή με το έτερον ήμισυ;

Οι διακοπές είναι στο peak τους και ακόμα και αν δεν έχετε ήδη πάει, έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Η αιώνια ερώτηση κάθε καλοκαίρι είναι η εξής: διακοπές με φίλους ή με τον αγαπημένο/η σας;; Για ακόμα μια φορά, το youthspot.gr έχει την απάντηση!

diakopes

Οι διακοπές είναι μια περίοδος χαλάρωσης, διασκέδασης και ξεγνοιασιάς μακριά από την πραγματικότητα της πόλης και τη μονοτονία της ρουτίνας. Όλοι αναζητάμε τις καλοκαιρινές ημέρες απόδρασης σε γνωστούς ή μη προορισμούς. Τόσο οι φίλοι όσο και το έτερον ήμισυ, ήδη από πολύ νωρίς προτείνουν πιθανούς προορισμούς και είναι πολλές οι φορές που δεν ξέρουμε ποιον συνταξιδιώτη να επιλέξουμε. Παρακάτω σας παραθέτουμε tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε. Αν ρωτάτε εμάς, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που να χωράει τόσο τους φίλους όσο και το αίσθημά σας. Αν βέβαια αυτή η επιλογή δεν είναι εφικτή, τότε….

1. Να είστε ανοιχτοί με τα θέλω σας.

Εσείς θέλετε βουνό, το ζευγάρι σας θάλασσα, εσείς θέλετε να πάτε σε ένα ξενοδοχείο και να μην το κουνήσετε χιλιοστό από εκεί, και το ζευγάρι σας θέλει να πάρει μια γουρούνα και να γυρίσει κάθε παραλία του νησιού. Όταν τα θέλω σας δεν συμπίπτουν, το να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα του άλλου είναι κουραστικό, καταπιεστικό και θα δημιουργήσει προστριβές. Είναι προτιμότερο να αποφασίσετε από κοινού να περάσετε ένα τριήμερο με τους ομοϊδεάτες φίλους σας, από το να πιέσετε καταστάσεις.

2. Η εμπιστοσύνη είναι το νούμερο 1, αν επιλέξετε χωριστές διακοπές.

Πόσο εμπιστεύεστε τον/την σύντροφό σας; Πόσο τον/την ζηλεύετε;; Αν η απάντηση είναι λίγο στην πρώτη περίπτωση και πολύ στην δεύτερη, οι χωριστές διακοπές δεν είναι για εσάς. Σκεφτείτε να είστε στην Αθήνα για δουλειά, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι σας διασκεδάζει, ξενυχτάει και παρτάρει όλη μέρα σε κοσμοπολίτικα νησιά. Πόσο ήρεμοι θα είστε και πόσο συγκρατημένες θα είναι οι σκέψεις σας; Ξέρετε από προσωπική εμπειρία, ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή της ατασθαλίας και του εφήμερου έρωτα… εμπιστεύεστε το ζευγάρι σας ότι θα παραμείνει πιστό και επικεντρωμένο σε εσάς;; Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται με τον καιρό, αν δεν σας έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη το άλλο σας μισό, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε ξανά τι ακριβώς κάνετε με αυτό το άτομο στη ζωή σας;;;

3. Νεοσύστατες σχέσεις και διακοπές πάνε χεράκι χεράκι.

Όταν είσαι σε μια νέα σχέση, επιζητάς όλο και περισσότερο χρόνο με τον νέο σου σύντροφο! Έτσι γίνεται και στην περίπτωση των διακοπών. Ξεχνάς τους πάντες, παίρνεις το ζευγάρι σου και φεύγεις σε προορισμούς μακριά από όλους και απ’όλα, για να ζήσεις τον έρωτα σου ανενόχλητος! Έχεις στη διάθεσή σου μια εβδομάδα να περάσεις στιγμές ξεγνοιασιάς και να χτίσεις κοινές εμπειρίες, και θα αφήσεις αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη;;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΌΧΙ!

ΝΙΝΟ ΣΑ ΝΑΥΑΓΟΙ

4. Τι γίνεται όταν βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση;

Όσο περισσότερο χρόνο έχεις περάσει με τη σχέση σου, τόσο έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στα θέλω του άλλου, που οι χωριστές διακοπές δεν αποτελούν σημαντικό θέμα debate. Μπορείτε να πάτε μαζί διακοπές, παρέα με τους φίλους σας, ή χωριστές διακοπές ο καθένας με τους δικούς του φίλους. Είναι εξίσου σημαντική η ενίσχυση των φιλικών δεσμών, και το καλοκαίρι δίνει χρόνο στο να ενδυναμωθούν τα δεσμά που σας κρατάνε χρόνια με τους φίλους σας. Όλα αυτά βέβαια σε φυσιολογικό πλαίσιο! Αν αποφασίσετε να ξεδώσετε σε εξωτικούς προορισμούς με τους φίλους σας και αφήσετε τη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη για την κοπέλα σας, μαντεψτε τι θα έχετε καταφέρει….

5. Διακοπές με όλους!

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός τις κοινές διακοπές με σχέση και φίλους. Το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι η επιλογή των φίλων που θα αποφασίσετε να πάτε μαζί διακοπές. Θα πρέπει να τους γνωρίζετε καλά και οι δύο σας, να περνάτε ωραία όταν βρίσκεστε και να μην έχετε προστριβές, ζήλειες, ισχυρογνωμοσύνες ή εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις! Οι διακοπές εκλαμβάνονται αλλιώς από τον καθένα μας και το κλειδί των επιτυχημένων διακοπών είναι η επικοινωνία και η συζήτηση!

Ό,τι και να αποφασίσετε, να περάσετε τέλεια γιατί το φθινόπωρο επιφυλάσσεται ιδιαίτερα ζόρικο!