Tips για το ιδανικό φοιτητικό σπίτι!

Ο καιρός έφτασε, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύντομα τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους να υποδεχτούν τους φοιτητές face to face.

φοιτητικό σπίτι

Παρόλο που τα τελευταία εξάμηνα τα περάσαμε με τηλεκπαίδευση και εξεταστική online, ο υφυπουργός υπόσχεται να επιτρέψει ξανά την επιστροφή των φοιτητών στα έδρανα! Εξάλλου, φοιτητική ζωή και lockdown είναι δύο έννοιες που δεν συμβαδίζουν!

Οι βάσεις των σχολών κοντεύουν να βγουν και σύντομα η αγωνία για χιλιάδες, ωσονούπο φοιτητές, τελειώνει! Όσοι θα περάσετε στην πόλη σας, κάντε skip αυτό το άρθρο, όσοι θα ετοιμάσετε βαλίτσα για τόπους μακρινούς μείνετε συντονισμένοι, καθώς έρχονται tips για το πώς θα βρείτε και θα φτιάξετε το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σας!

Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε ΤΟ σπίτι. Όσο νωρίτερα μεταβείτε στην πόλη που θα σπουδάσετε, τόσο περισσότερες διαθέσιμες επιλογές θα έχετε. Αν έχετε χρόνο, ρίξτε μια ματιά στις αγγελίες που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης ή αναρτημένες στους πίνακες ανακοινώσεων της σχολής σας. Εναλλακτικά, χρυσή ευκαιρία και τοπικές εφημερίδες με αγγελίες, μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. Τέλος, αν το ψάξιμο δεν είναι το δυνατό σας σημείο, μπορείτε να ανεθέσετε την εύρεση σπιτιού σε έναν μεσίτη.

Η τοποθεσία είναι το παν! Το σπίτι που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη συγκοινωνία που το συνδέει με το κέντρο της πόλης και το πανεπιστήμιο (αν βρίσκεται σε κάνα βουνό πχ. Πανεπιστήμιο Πατρών). Αποφύγετε αποκεντρωμένες περιοχές εκτός αν έχετε δικό σας όχημα. Μη ξεχνάτε, αν δεν μας κλείσουν μέσα ξανά, τα φοιτητικά στέκια είναι ιδανικά για νέες γνωριμίες. Δεν θα θέλατε να περάσετε τα επόμενα καλά σας  χρόνια σε ένα χωριό μακριά απ’ τον πολιτισμό…

Επόμενο μέλημα, μετά την εύρεση σπιτιού είναι η επίπλωσή του. Αν βρείτε επιπλωμένο σπίτι, έχετε γλιτώσει από μετακομίσεις και αγορά νέων επίπλων. Αν όχι, ξεχυθείτε σε ΙΚΕΑ και Jumbo για να φτιάξετε τον πιο χουχουλιάρικο και προσωπικό σας χώρο, όπως ακριβώς τον φαντάζεστε! Θέλετε αφίσα με τους Iron Maiden στο σαλόνι και μπυρόνια στο ψυγείο;;; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το φοιτητικό σπίτι είναι το πρώτο “δικό” σας σπίτι! Βγάλτε το άχτι σας!

Pro-Tip. Μην ξεχνάμε, ότι οι φοιτητές, στην πλειοψηφία τους, δεν φημίζονται για την καθαριότητα του χώρου τους. Προτιμήστε λοιπόν ένα μικρό σπίτι, που θα καθαρίζεται εύκολα, για αποφυγή κυνηγητού με κατσαρίδες και άλλα κακά πράγματα! SOS, πετάτε τακτικά τα σκουπίδια και πλένετε κάνα πιάτο! Δεν θέλουμε συγκάτοικους με 8 πόδια, 25 μάτια και 100 κεραίες!

Κλείνοντας, υπάρχει μια επιπλέον επιλογή, που καλό είναι να την συμπεριλάβουμε. Φοιτητική εστία! Τσεκάρετε, πριν ξεκινήσετε το ψάξιμο, τις εστίες που παρέχονται από το πανεπιστήμιο που έχετε περάσει. Δεν είναι κάτι το ΟΥΑΟΥ, αλλά θα σας γλιτώσουν χρήμα, χρόνο και θα αποτελέσουν μια σπουδαία ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με άλλους φοιτητές και να συμμετέχετε σε δρώμενα που συμβαίνουν συχνά πυκνά στις εστίες.

Καλή φοιτητική αρχή!!