Schoolwave Reunion – 4 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Αφού Schoolwave κανονικό – με ακροάσεις τον Απρίλιο και τριήμερο φεστιβάλ τον Ιούλιο – δεν γινόταν με τίποτα μες στην πανδημία, έπρεπε κάτι να σκεφτούμε. Μας ήρθε η ιδέα του Schoolwave Reunion.

schoolwave reunion

Μία επανένωση συγκροτημάτων και κοινού μετά από δύο χρόνια στέρησης. Μια γιορτή χωρίς όρθιους, χωρίς pit, χωρίς «ξύλο», αλλά με πολλή αγάπη. Μια υπενθύμιση για αυτό που ήταν και για αυτό που θα ξανάρθει.

Θα ξανάρθει όμως Schoolwave; Δεν το ξέρουμε. Ακόμα και αν ξεμπερδέψουμε από τον κορωνοϊό, υπάρχει εδώ στην Ελλάδα ένας άλλος πανίσχυρος ιός που μεταλλάσσεται συνεχώς: O κομματοϊός. Τι εμβόλιο να κάνεις για αυτόν; Πιστεύαμε αφελώς ότι μετά από 15 χρόνια Schoolwave δεν θα χρειαζόταν να υπερασπιζόμαστε και να παρουσιάζουμε το φεστιβάλ στους εκάστοτε νέους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος για να τους πείσουμε να το στηρίξουν. Κι όμως! Ακόμα κι όταν (λένε ότι) πείθονται, το ξεχνάνε την τελευταία στιγμή – σύμπτωμα του κομματοϊού.

Ευτυχώς φέτος, χάρη στη φιλοξενία από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και χάρη στη διαχρονική στήριξη από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ετοιμάστηκε για μια ακόμη φορά ένα Schoolwave με ελεύθερη είσοδο.

Στη σκηνή θα ανέβουν 7 συγκροτήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στα 15 χρόνια ζωής του Schoolwave. Οι πιο παλιοί είναι οι Bombing The Avenue και οι πιο νέοι οι Jami, μία καινούρια μπάντα – μίγμα από Confusion και Bad Lama. Μαζί τους οι Tourlou The Band, Loud Silence, Γυμνασμένα Κορμιά, Μυστήριος Τύπος και Αντί Λογικής. Ακολουθoύν οι special guest της βραδιάς οι Bazooka. Από κάτω τους περιμένουν (καθιστά) χιλιάδες παιδιά. Όλοι τρελαμένοι, όλοι διψασμένοι για την ένωση που μόνο η μουσική πετυχαίνει. Καλή ακρόαση!