Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 601-800 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Σημαντική άνοδος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην ετήσια κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022, με μόνο τρία Ελληνικά πανεπιστήμια σε υψηλότερη θέση.

panepistimio lefkwsias

Ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην ετήσια κατάταξη Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022, η οποία το κατατάσσει ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο τοποθετείται ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συγκριτικά μόνο τρία Ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση στην συγκεκριμένη κατάταξη.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατάταξη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, αξιολογώντας όλες τις πτυχές επιδόσεων των πανεπιστημίων στη Διδασκαλία, Έρευνα, Μεταφοράς της Γνώσης, καθώς και της Διεθνούς τους Εμβέλειας. Η διευρυμένη έκδοση του 2022 περιλαμβάνει τα 1.662 καλύτερα πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25.000 και πλέον πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως, τα οποία πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια της κατάταξης και που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Αυτή η πιο πρόσφατη διάκριση υπογραμμίζει τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις παγκόσμιες κατατάξεις και το τοποθετεί ουσιαστικά ανάμεσα στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Η αξιοσημείωτη πρόοδος της θέσης του Πανεπιστημίου (κατατάχθηκε ανάμεσα στα 801-1000 καλύτερα την περασμένη χρονιά) το κατατάσσει μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα κορυφαία 601-800 πανεπιστήμια του κόσμου, γεγονός που αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας και της διεθνούς φήμης του Πανεπιστημίου.