Τα Special Olympics Hellas στη Βαμβακού

Τα Special Olympics Hellas εστιάζοντας στην αποστολή τους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής στους αθλητές τους, θα επισκεφθούν τη Βαμβακού Λακωνίας και θα φιλοξενηθούν από την ομάδα Vamvakou Revival, από τις 17 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέσα από το Πρόγραμμα των Οικογενειών, 20 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους γονείς τους από τα Special Olympics Hellas θα συμμετέχουν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα, αισθητηριακά και επιστημονικά εργαστήρια στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες στις οποίες θα λάβουν μέρος οι αθλητές των Special Olympics Hellas κατά την παραμονή τους στο χωριό της Βαμβακούς.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Βαμβακούς, τα Special Olympics Hellas και ο Δήμος Σπάρτης θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος του οργανισμού. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν αθλητικά προγράμματα και δράσεις στην περιοχή για άτομα με νοητική αναπηρία, να υποδεχθεί η Μεγάλη Οικογένεια των Special Olympics Hellas νέους αθλητές, στους οποίους και θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα της συμμετοχής, της ομαδικής προσπάθειας, της ένταξης και της αποδοχής.

Τόσο τα Special Olympics Hellas όσο και η πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς συνεργάζονται στενά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που στηρίζει ως δωρητής τις δράσεις τους.