27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 27η χρονιά, αισιόδοξο και πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, επαναλαμβάνοντας με την επιτυχή υβριδική εκδοχή της περσινής διοργάνωσης, προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές.

festival kinimatografou

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ και ΤΡΙΑΝΟΝ αλλά και για πρώτη φορά στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και στα θερινά σινεμά ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥΛΑΪΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ και ΣΤΕΛΛΑ.

ΚΑΡΤΕΣ

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑμεΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η προπώληση των Καρτών Διαρκείας και η διάθεση των καρτών ΑμεΑ για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2021).

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

α. Είδη Καρτών
Για τους/τις θεατές διατίθενται κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 25€, 45€ και 70€ αντίστοιχα μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων καρτών.

* Οι κάρτες διαρκείας δεν εξαργυρώνουν εισιτήρια για τις ταινίες που θα προβληθούν διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ

** Οι κάτοχοι της κάρτας διαρκείας των 20 προβολών εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλοι/-ες οι κάτοχοι καρτών 20 προβολών θα λάβουν τις αντίστοιχες ατομικές προσκλήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( email) που έχουν δώσει κατά την αγορά της κάρτας διαρκείας τους.

*** Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας ΔΕΝ εισέρχονται στις προβολές με επίδειξη της κάρτας. Αρκεί η έκδοση εισιτηρίων μηδενικής αξίας με χρήση του κωδικού της κάρτας.

β. Προπώληση

Από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00

  • Διαδικτυακά, στο viva.gr και στα φυσικά σημεία πώλησης στο Δίκτυο Καταστημάτων Viva (με κάρτα και μετρητά) και
  • τηλεφωνικά στο 11876 της Viva

γ. Κράτηση  

Κρατήσεις καρτών διαρκείας για αγορά με μετρητά μπορούν να γίνουν στο 11876 και από το viva.gr (επιλογή μετρητά) για 2 ώρες. 

δ. Έκδοση εισιτηρίων από καρτούχους

Με τη χρήση μοναδικού κωδικού, οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας έχουν δικαίωμα να εξαργυρώσουν τις προβολές τους σε μηδενικά εισιτήρια από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 12:00 και για όποια προβολή με εισιτήριο επιθυμούν, ανεξάρτητα από ημέρα και ώρα (εξαίρεση αποτελούν οι προβολές των Τελετών Έναρξης και Λήξης).

Οι κάρτες διαρκείας μπορούν να εξαργυρώσουν όσα εισιτήρια επιθυμούν από την κάρτα τους στην ίδια προβολή.

* Σε όσους/-ες αγοράσουν κάρτα διαρκείας δίνεται η δυνατότητα να τυπωθεί πλαστική κάρτα του Φεστιβάλ με το όνομά τους και να την παραλάβουν από τον συνεργαζόμενο κινηματογράφο της αρεσκείας τους. Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας (των 5, 10 ή 20 προβολών) που επιθυμούν να λάβουν την πλαστική κάρτα τους θα χρειαστεί να αποστείλουν e-mail με τίτλο ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο accreditations@aiff.gr επισυνάπτοντας το αποδεικτικό αρχείο συναλλαγής – έκδοσης κάρτας και τον συνεργαζόμενο κινηματογράφο του Φεστιβάλ από όπου θέλουν να παραλάβουν την κάρτα τους.

ΚΑΡΤΕΣ ΑμεΑ

Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με τη χρήση κάρτας διαρκείας 5 προβολών (μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου αριθμού καρτών), ενώ και οι σινεφίλ σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι.

  • κάρτα πολιτισμού AμεΑ (Υπ. Πολιτισμού)
  • κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ (ΟΑΣΑ)
  • κάρτα ανεργίας ΑμεΑ (ΟΑΕΔ)
  • κάρτα σωματείου κωφών / βαρήκοων ή οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο

Η κάρτα διαρκείας ΑμεΑ είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/-την κάτοχο να εξαργυρώσει με τον κωδικό της κάρτας του/της ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 5 προβολές (εξαιρείται η Ταινία Έναρξης), καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων.

Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Σε περίπτωση ανάγκης συνοδού θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη αίτηση για 2 κάρτες διαρκείας ΑμεΑ και να διευκρινίζεται η ανάγκη.

Ο κωδικός της κάρτας ΑμεΑ αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το accreditations@aiff.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δώσει οι αιτούμενοι/-ες.