Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Μαραντόνα» για Έλληνες και Πρόσφυγες Μαθητές

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων.

podosfairiko tournoua maradona

Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετο προς κάθε μορφή ρατσισμού και ταξικής διάκρισης.

Η πρωτοβουλία αφιερώνεται στο πρότυπο ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας Ντιέγκο Μαραντόνα με έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία που χαρακτήρισε την προσωπικότητά του.

Το ποδοσφαιρικό σκέλος της αθηναϊκής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο γήπεδο Τζιτζιφιών του Δήμου Καλλιθέας στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021. Η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα για την ενδυνάμωση του μηνύματος ενότητας και αντιρατσισμού που επιθυμεί να εκπέμψει.

Οι κατ’ οιονδήποτε τρόπο ενδιαφερόμενοι να υποστηρίξουν εθελοντικά την οργάνωση καθώς και οι υποψήφιοι παίκτες, μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: maradonacup@outlook.com