Squid Game – Η νέα σειρά του Netflix που πρέπει να δεις!

Για τον περισσότερο κόσμο, τα λεφτά ισοδυναμούν με την επιβίωση. Με εξαίρεση τους λίγους πλούσιους, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν σε καπιταλιστικές χώρες, πρέπει να σχεδιάζουν τη ζωή τους ανάλογα με το πόσα χρήματα βγάζουν την ημέρα/την εβδομάδα και το μήνα.

squid game h nea seira tou netflix

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, σίγουρα έχουμε φτάσει στο σημείο να αναρωτηθούμε, τι θα ήμασταν ικανοί να κάνουμε για να μη χρειαστεί να δουλέψουμε ποτέ ξανά και να έχουμε χρήματα ικανοποιητικά για να ζήσουν και τα δισέγγονά μας;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, σχετίζεται με το πόσο απελπισμένοι είμαστε… οπότε μας είναι αδιανόητο να φανταστούμε τον εαυτό μας, να μπαίνει στη διαδικασία του να περάσει οικειοθελώς δοκιμασίες μεγάλων σωματικών απαιτήσεων και ακραίου κινδύνου, για μια πιθανότητα να μην χρειαστεί να ανησυχήσουμε για τα χρήματα ποτέ ξανά.

Η νέα κορεάτικη σειρά του Netflix, Squid Game, παίρνει αυτήν ακριβώς την ιδέα, και την μετατρέπει σε ένα αποτρόπαιο παιχνίδι, που δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις. Όλα ξεκινάνε όταν ένας άγνωστος, προσφέρει σε ένα απελπισμένο άντρα, την ευκαιρία να τον κερδίσει σε ένα παιδικό παιχνίδι, στοιχηματίζοντας την έκβαση του παιχνιδιού. Όσο εξελίσσεται το πρώτο επεισόδιο, αποκαλύπτεται πως η παραπάνω «πλεκτάνη», έχει καταφέρει να παρασύρει περισσότερους από 450 απελπισμένους ανθρώπους, σε ένα σκληρό «ζήσε ή πέθανε», διαγωνισμό.

Squid Game | Official Trailer | Netflix

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 6 δημοφιλή παιχνίδια της Κορέας, με έπαθλο 45,6 δισεκατομμύρια Κορεάτικα γουάν. Κάθε ένας από τους παίχτες, έχει πολλούς λόγους να βάλει το πιθανό χρηματικό έπαθλο, παραπάνω από την ίδια του τη ζωή. Οι συμμετέχοντες είναι άνθρωποι που ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας, και οι αποφάσεις που έχουν πάρει ως τώρα στη ζωή τους, τους οδήγησαν σε αυτό το εφιαλτικό, απόκρυφο μέρος, να διαγωνίζονται για ένα έπαθλο, που θα τους αλλάξει τη ζωή. 

Το Squid Game, αποτελείται από 9 επεισόδια, με την κτηνωδία να κορυφώνεται, όσο περνάνε τα επεισόδια. Τα παιχνίδια που καλούνται να παίξουν οι συμμετέχοντες, είναι απλά παραδοσιακά παιχνίδια της Κορέας, δοσμένα με τον πιο διεστραμμένο τρόπο. Η αποτυχία στα παιχνίδια, ισοδυναμεί με θάνατο. Μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής…

Οι μασκοφορεμένοι υπάλληλοι του παιχνιδιού, τονίζουν στην αρχή ότι όλοι οι παίκτες συμμετέχουν με τη θέλησή τους, προσφέροντας κυριολεκτικά τη ζωή τους με αντάλλαγμα μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Όσο  τα παιχνίδια προχωρούν, οι παίχτες συνειδητοποιούν πως η νίκη συνεπάγεται τη συνειδητή δολοφονία των ανταγωνιστών τους. Η ελπίδα για πλούτη, αντικαθίσταται από ερωτήματα ανθρωπιάς, με κυριότερο το «Αξίζει να βλέπεις έναν φίλο να πεθαίνει, για τη δική σου επιβίωση;».