4ο Διεθνές Φεστιβάλ: «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

Το Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art» με ακρωνύμιο RoDi, βάσει της υπ’ αριθμ. 19/22-4-2019 Συνεδρίασης της Συγκλήτου, αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου μας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 3-10 Δεκεμβρίου.

h antanaklash ths anapirias stin texnh

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υλοποίησης του Φεστιβάλ, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία έρχεται σε επαφή, κινείται και συνυπάρχει με άτομα χωρίς αναπηρία στο ευρύτερο οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μεταβολή των απόψεων και στάσεων, ειδικά των νέων, για την αναπηρία και, ως εκ τούτου, στην κοινωνική αλλαγή.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, και για το 4ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στη διοργάνωση σε διαδικτυακή (online) μορφή, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις να διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους.

Η εν λόγω απόφαση βασίζεται στην αναγνώριση της υποχρέωσης του Φεστιβάλ προς τους αναπήρους και προς όλους που εκπροσωπούν τη διαφορετικότητα για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του και της υποστήριξης, με αυτόν τον τρόπο, του ιδεώδους της κοινωνικής συμπερίληψης, αλλά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εν γένει. 

Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, στην (καινούργια) ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ για την ανακοίνωση τις επόμενες εβδομάδες του προγράμματος που θα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο, ομιλίες και πολλά άλλα!

Με την υποστήριξη του Thessaloniki International Film Festival.