Liquid Staging | 11 Οκτωβρίου 2021, στην Τεχνόπολη

Η «χωροποίηση του φιλμ» ως βάση για νέες μορφές παραστάσεων και θεαμάτων!

Την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, στις 17.00 οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Αστέρη Κούτουλα στην αίθουσα του Innovathens στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

liquid staging innovathens

Στην εισήγηση, ο Αστέρης Κούτουλας, συζητώντας με τον Πάρι Κωνσταντινίδη, θα μας ταξιδέψει στη γένεση της LiquidStaged αισθητικής δείχνοντας, μέσα από παραδείγματα, τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας. Ο Αστέρης Κούτουλας θα μας δείξει πώς η ρευστή σκηνογραφία (LiquidStaging) εισρέει στις αισθήσεις μας και αλλάζει τον τρόπο που βιώνουμε μια live παράσταση.

Ομιλητές:

Αστέρης Κούτουλας

Γεννήθηκε το 1960 στην Οράντεα της Ρουμανίας ως γιος πολιτικών προσφύγων. Μετοίκησαν στη Δρέσδη το 1968. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Από το 1981 δρα ως συγγραφέας, μεταφραστής και αρθρογράφος, ενώ εξέδωσε τα περιοδικά BizarreStädte (1987-1989) και Sondeur (1990-1991). Το 1981 επίσης αρχίζει και η ισόβια συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη. Προς τα μέσα του ’80 ξεκινά η πολύπλευρη δραστηριοποίησή του στον χώρο των θεαμάτων (διοργανωτής συναυλιών, μουσικός παραγωγός, παραγωγός ταινιών και θεαμάτων, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και polymedialartist). Υπήρξε εκτελεστικός παραγωγός και δραματουργός της Apassionata, του μεγαλύτερου οικογενειακού, ψυχαγωγικού θεάματος στην Ευρώπη (2010-2019). Δημιουργός των ταινιών RecyclingMedea (2014) και DanceFightLoveDie (2018). ΣυνιδρυτήςκαιCreativeDirector του φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου HellasFilmboxBerlin (2015-2019). Ζει στο Βερολίνο. www.asteris-kutulas.de

Πάρις Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Βερολίνου (Χούμπολτ). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Π. & Ε. Μιχελή και επισκέπτης διδάσκων στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αισθητική και κοινωνιολογία της μουσικής-ως-τέχνης, καθώς και στο ελλαδικό μουσικό γίγνεσθαι μετά τον Β΄ΠΠ. Έχει εργαστεί στη πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ειδική και ωδειακή εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενώ συγγράφει κείμενα προγραμμάτων συναυλιών και παραστάσεων.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ!

Με βάση την νέα ΚΥΑ, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Λειτουργίας του INNOVATHENS ακολουθεί πιστά τα κάτωθι:

1.Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους επιδεικνύουν α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικόνόσησης που εκδίδεταιτριάντα (30) ημέρεςμετάαπό τον πρώτοθετικόέλεγχο και η ισχύς του διαρκείέωςεκατόνογδόντα (180) ημέρεςμετάαπόαυτόν. 

2.Οι δια ζώσης συμμετέχοντες προσέρχονται κατόπιν προεγγραφής και επιβεβαιωτικού email.

3.Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους μας.