4 Πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν χωρίσεις

Τα ζευγάρια μαλώνουν συνεχώς και είναι φυσικό ακόμη και για μακροχρόνιες σχέσεις. Πάντα θα υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες αλλά υπάρχουν στιγμές που φτάνεις σε ένα σημείο όπου όλα αρχίζουν να καταρρέουν.

pragmata na skefteis prin xwriseis

Αυτό συχνά οδηγεί σε καταστροφικούς χωρισμούς – αλλά δεν χρειάζεται πάντα να τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά είναι πάντα σημαντικό να έχεις λίγη πίστη και να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις: έχεις κάνει πραγματικά αρκετά για να σώσεις τη σχέση; Έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανή επιλογή για να πεις ότι τελείωσε; Τελείωσε πραγματικά; Εάν πρόκειται να εγκαταλείψεις τη σχέση σου, ίσως θα πρέπει να διαβάσεις πρώτα αυτό το άρθρο και να δεις αν ό, τι έχεις με τον άλλο σου μισό, τον σύντροφό σου, αξίζει ακόμα να το σώσεις

Πώς να ξέρεις πότε να σώσεις μια σχέση και πότε να την αφήσεις; Είναι κατανοητό ότι όταν μια σχέση δεν λειτουργεί, οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τα πάντα για να την σώσουν. Ωστόσο, έρχεται μια στιγμή όπου το κράτημα γίνεται περισσότερο αγώνας παρά η εγκατάλειψη. Αν δυσκολεύεσαι να μάθεις εάν η σχέση σου μπορεί να σωθεί ή αν πρέπει να τελειώσει, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη.

1. Μιλήστε για τα προβλήματα με τον σύντροφό σου. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο για αυτόν να ακούσει πώς μπορεί να σε έχει βλάψει, η συζήτηση για τα ζητήματα που υπάρχουν στην σχέση σας βοηθά στην ανάδειξη σημείων που είτε δεν είχαν γνωστοποιηθεί ποτέ πριν, είτε πρέπει να επιλυθούν. Καθίστε μαζί και συζητήστε ποια ζητήματα χρειάζονται διόρθωση.Αναλάβετε δράση μόνο μετά την ανάπτυξη ελπιδοφόρων λύσεων για κάθε πρόβλημα.

2. Ρώτησε τον εαυτό σου εάν αυτή η σχέση έχει αρκετές προοπτικές. Θέλεις για παράδειγμα να παντρευτείς αυτό το άτομο; Θα γινόσασταν κάποτε καλοί γονείς για τα παιδιά σας; Θα σε δεχόταν η οικογένειά του; Αν όχι, τότε είναι καλύτερο να τερματίσεις τη σχέση τώρα παρά να επηρεάσεις αρνητικά τα πιθανά μελλοντικά παιδιά και τον σύζυγό σου.

3. Πάρτε μερικές ημέρες μακριά ο ένας από τον άλλο. Και οι δύο πρέπει να έχετε χρόνο μακριά, ώστε εάν υπάρχουν συναισθήματα για αυτό το άτομο που εξακολουθούν να παραμένουν, να μπορούν να δυναμώσουν ενώ είστε χωριστά. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας πιο πιθανής συμφιλίωσης εάν οι δυο σας θα μπορούσατε να επιλύσετε τα προβλήματά σας κατά τη διάρκεια του χωρισμού.

4. Σκέψου γιατί ξεκίνησες να βγαίνεις ραντεβού με αυτό το άτομο. Ήταν όλα όσα ήθελες μέχρι το σημείο που η σχέση σταμάτησε να λειτουργεί; Ή συμφώνησες μαζί του επειδή δεν σου άρεσε η μοναξιά και σου έδωσε προσοχή εκείνη τη στιγμή; Εάν τα πρότυπά σου έχουν αλλάξει, τότε είναι πιθανό ότι αυτό το άτομο δεν θα τα έχει ούτε στο μέλλον. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψεις όταν ο λόγος για να είσαι με κάποιον δεν υπάρχει πια.