Single life: 5 φοβερά οφέλη του να είσαι ελεύθερος/η

Μετά τον χωρισμό, μπορεί να δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε στην ζωή ως single, ειδικά αν είχες σχέση για πολλά χρόνια.

ofelh single life

Πιθανότατα ανησυχείς για το αν θα μείνεις single για πολύ καιρό. Μπορεί ακόμη και να ζηλεύεις κάθε φορά που περνάει δίπλα σου ένα γλυκό ζευγάρι. Ωστόσο, υπάρχουν και καλά πράγματα στο να είσαι single.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν την ελευθερία τους τόσο πολύ που καθυστερούν να κάνουν μια σοβαρή σχέση ή να παντρευτούν. Θέλεις να μάθεις γιατί;

5 φοβερά οφέλη του να είσαι ελεύθερος / η

Μάθετε τα οφέλη ή τα πλεονεκτήματα του να είσαι single παρακάτω!

-Έχεις περισσότερο χρόνο για να ανακαλύψεις ποιος είσαι και να βελτιωθείς. Το να είσαι single σου δίνει την ελευθερία να εξερευνήσεις τη ζωή περισσότερο. Μπορείςνα μετακινηθείς από το ένα μέρος στο άλλο, να αλλάξεις καριέρα, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να δοκιμάσεις νέα χόμπι. Δεν θα έχεις τον ίδιο βαθμό ελευθερίας εάν είσαι δεσμευμένος/η σε μια σχέση επειδή ο σύντροφός σου δεν θα ήταν υπέρ των αποφάσεών σου όλη την ώρα. Χρησιμοποιείσαι αυτόν τον χρόνο για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου. Ταξίδι ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε είναι δυνατό. Αν σου αρέσουν τα αυθόρμητα ταξίδια και οι περιπέτειες, τότε πρέπει να απολαύσεις τον χρόνο ενώ είσαι single. Μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλεις, ακόμη και μόνος/η, και να μην τσακωθείς όταν επιστρέψεις στο σπίτι.

-Έχεις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσεις καλύτερους πιθανούς/ες συντρόφους. Αν και κανένας σύντροφος δεν είναι τέλειος, τουλάχιστον έχεις περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσεις τον καλύτερο άνθρωπο για εσένα. Πόσες σχέσεις έχουν διαλυθεί με εξαπάτηση μόνο και μόνο επειδή το άλλο μισό του ζευγαριού γνώρισε κάποιον άλλο και συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να περίμενε λίγο περισσότερο πριν δεσμευτεί για μια σχέση;

-Δεν υπάρχει κανείς που να σε παρακολουθεί 24/7. Μία από τις ενοχλήσεις της σχέσης είναι να έχεις έναν «σωματοφύλακα» όλο το εικοσιτετράωρο-άλλοτε προσωπικό, άλλοτε εικονικό. Αν είσαι ελεύθερος / η, δεν υπάρχει κάποιος που να σε ελέγχει, με κανέναν τρόπο. Δεν χρειάζεται να ενημερώσεις κανέναν για τα γεγονότα στη ζωή σου. Κανείς δεν θα ζητήσει χρόνο από εσένα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της μοναξιάς είναι η ελευθερία σου να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου όπως τον θέλεις. Δεν υπάρχει κανείς να τσακωθεί μαζί σου κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών στη δουλειά ή στη σχολή μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να δώσεις χρόνο στα ραντεβού σας ή στις κλήσεις αργά το βράδυ.

Μπορείς να κάνεις ό, τι θες. Το να είσαι ελεύθερος σου δίνει την ελευθερία να κάνεις ό, τι θέλεις (εκτός αν ζεις ακόμα κάτω από τη στέγη του σπιτιού των γονιών σου). Δεν είσαι υπόλογος σε κανέναν σύντροφο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου πει τι σου αρέσει να κάνεις ή όχι. Μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σουμωβ, ή να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε φαγητά, σε τρόφιμα – και κανείς δεν θα τρελαθεί μαζί σου.

Η λήψη αποφάσεων καθίσταται λιγότερο περίπλοκη. Εάν είσαι σε μια σχέση, τότε δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά να λαμβάνεις παρορμητικές αποφάσεις. Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο σύντροφός σου έχει λόγο σε κάθε σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρεις, όπως οι σπουδές στο εξωτερικό, η μετακόμιση σε διαφορετικό μέρος ή η αλλαγή της καριέρας σου. Ενώ, όταν είσαι single έχεις την μόνη εξουσία να αποφασίσεις εσύ για εσένα.