Handmade and Recycled Theater Festival | 14-24 Οκτωβρίου

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης FabricaAthens διοργανώνει φέτος το 9th Handmade & Recycled Theater Festival. Το πιο χειροποίητο και ανακυκλώσιμο φεστιβάλ στη γειτονιά του Κεραμεικού, επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά!
xeiropoihtiko kai anakyklwsimo festival athinas

Από 14 Οκτωβρίου έως 24 Οκτωβρίου παίρνουμε την τέχνη στα χέρια μας!

Η Ιδέα

Γιατί χειροποίητο και ανακυκλώσιμο;
«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κεντρικό ρόλο στη φιλοσοφία του φεστιβάλ έχουν οι ιδέες του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Το όνομα και ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ προέκυψαν από την ίδια την ταυτότητα της ομάδας και συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο. Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, με τον χώρο του πολιτισμού να πλήττεται και τους καλλιτέχνες να καλούνται να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν τη δημιουργία, η ιδέα του Φεστιβάλ εμπνέεται από έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Στόχος μας η ανάδειξη των καλλιτεχνών που παίρνουν την τέχνη στα χέρια τους και η παρουσίαση DIY δημιουργιών. Για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί και διεθνείς συμμετοχές· καλλιτέχνες και ομάδες που μοιράζονται κοινό όραμα με τη Fabrica Athens μας τιμούν με την παρουσία τους!

Το πρόγραμμα του 9th HRTFest περιλαμβάνει:
Θέατρο, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, χοροθέατρο, θεατρικό αναλόγιο, performance, video performance, video dance, music performance, site specific performance, standup comedy, αφήγηση, σύγχρονο χορό, συναυλίες, live μουσική, μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες, προβολές video art, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, installations, παρουσίαση βιβλίου, καλλιτέχνες τσίρκο, ακροβατικά, aerial Skills, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY κατασκευές, δημιουργική απασχόληση παιδιών, σεμινάρια, διαλέξεις.

Τι καινούργιο υπάρχει;


– Green Object – Διαγωνισμός 15λεπτων παραστάσεων

Διαγωνισμός για θεατρικές ομάδες! Το πράσινο χρώμα, τα πράσινα αντικείμενα, η έννοια του «πράσινου» αποτελούν την πηγή έμπνευσής μας. Η κάθε ομάδα έχει δεκαπέντε λεπτά στη διάθεσή της για να παρουσιάσει μία παράσταση ή performance που να εμπνέεται ή να περιέχει το πράσινο χρώμα, τα πράσινα αντικείμενα ή την έννοια του πράσινου.
– Διαγωνισμός Νέων Θεατρικών Έργων
Το HRTFest φιλοξενεί συγγραφείς, με νέα θεατρικά έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό. Η παρουσίαση στο Φεστιβάλ θα γίνει σε μορφή θεατρικού αναλογίου.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι χώροι και ο τρόπος λειτουργίας θα διαμορφωθούν – καθοριστούν σε συνάρτηση με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς.

* Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας από την πλατφόρμα viva.gr


* Η κράτηση θέσης για τα σεμινάρια γίνεται μετά από επικοινωνία με τους εκπαιδευτές των σεμιναρίων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις. Για την αποφυγή του συνωστισμού παρακαλούμε να φροντίζετε για την έλευσή σας στον χώρο τουλάχιστον 30’ νωρίτερα.

Δείτε το εδώ