Γαλλικό Ινστιτούτο: Η ψηφιακή τεχνολογία σε όλο της το φάσμα!

Η φετινή διοργάνωση του Ψηφιακού Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) εστιάζει σε διάφορες πτυχές του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

galliko kolegio psifiakos noembrios

Αδιαμφισβήτητα η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται πλέον παντού. Οι τομείς στους οποίους δεν έχει εισχωρήσει ακόμη, όλο και λιγοστεύουν. Πέρα από επιτάχυνση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, η πανδημία COVID-19 επέσπευσε θεαματικά τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις καθημερινές πρακτικές και διαδικασίες. Υπηρεσίες, εκπαίδευση, πολιτισμός, τέχνες και ψυχαγωγία, όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ψηφιοποίησης.

Για μία ακόμη χρονιά και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, όλα τα τμήματα του Ινστιτούτου συνδράμουν στη διοργάνωση και προτείνουν στο κοινό μία ελληνογαλλική προσέγγιση της θεματικής, μέσα από δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις: στρογγυλές τράπεζες, επιμορφωτικά εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, ευκαιρίες ανακάλυψης και ψυχαγωγίας.

Στόχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη της Γαλλίας ως χώρας αναφοράς, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για την ψηφιακή δημιουργία (εικαστικές τέχνες, βιντεοπαιχνίδια), την έρευνα και την καινοτομία, τη διάρθρωση των επαγγελμάτων στους κλάδους της ψηφιακής τεχνολογίας και για τον ευρύτερο κοινωνικό και κοινωνιολογικό αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, τα τελευταία ψηφιακά επιτεύγματα στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, αλλά και στις καθημερινές μας πρακτικές και θα επιχειρηθεί η αξιολόγηση του αντίκτυπού τους, θετικού και αρνητικού, στη ζωή μας.

Οι προτεινόμενες εκδηλώσεις επιδιώκουν να συμβάλλουν:
➢ στον προβληματισμό γύρω από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού που παρατηρείται κυρίως από την έναρξη της πανδημίας COVID-19,
➢ στην ανάδειξη της γαλλικής τεχνογνωσίας και καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας,
➢ στην προώθηση της γαλλικής ψηφιακής δημιουργίας μέσα από την τεχνολογία, την καλλιτεχνική δημιουργία, τα ανεξάρτητα βιντεοπαιχνίδια, την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας …
➢ στην ενθάρρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στους παραπάνω τομείς.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ