Tinder: Τελικά ποια είναι τα κριτήρια των γυναικών;

Σε έναν κόσμο όπου οι άνδρες απαιτούν sex πίσω από τα αδιάφορα ραντεβού τους, μπορεί να φαίνεται αρκετά δύσκολο να φανταστούμε ότι ένα αξιοπρεπές άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο Tinder μας.

tinder kritiria gynaikwn

Σύμφωνα με την επιστήμη, οι προσωπικότητες των ανδρών έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τη φυσική τους εμφάνιση, με μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο στο αν θα μας ελκύουν ή όχι.

Οι έρευνες λένε  ότι ενώ η καλοσύνη, το χιούμορ και οι αποτελεσματικές τεχνικές φλερτ προχωρούν πολύ, τελικά, οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στη φυσική εμφάνιση του άντρα. Σύμφωνα με  επιστημονικές μελέτες φαίνεται ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους μυς, καθώς υποδηλώνουν ισχυρότερες αναπαραγωγικές ιδιότητες, ενώ το βαρύ ψαλίδι, ή όπως το αποκαλούν, «ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας», είναι σημαντικό καθώς υποτίθεται ότι συσχετίζεται με την αρρενωπότητα και την κυριαρχία. Δίνουν επίσης σημασία στους άνδρες που έχουν συμμετρικά χαρακτηριστικά, κάτι που προφανώς υποδηλώνει υγεία, ενώ μια καθορισμένη γραμμή σαγονιού κάνει τους άνδρες πιο αρρενωπούς και μια βαθιά φωνή τους κάνει πιο αξέχαστους.

Το να είσαι ψηλότερος μπορεί επίσης να βοηθήσει, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι οι ψηλότεροι άντρες είναι πιο επιτυχημένοι στο ζευγάρωμα – και σε απροσδόκητα νέα, ένας άντρας με πιο σκούρο ζιβάγκο δαχτυλίδι (ο σκοτεινός κύκλος που περιβάλλει την ίριδα στο μάτι σου) μπορεί να φαίνεται πιο νεανικός και ανδροπρεπής. Έτσι, όταν νομίζατε ότι κοιτάζαμε στα μάτια σας πάνω από αυτό το mojito, μην παρασυρθείτε – εμείς απλώς παρακολουθούσαμε τα χαρακτηριστικά σας από πάνω ως κάτω.

Ωστόσο, αν είστε άνδρας και δεν έχετε καμία από αυτές τις ιδιότητες, μην απελπίζεστε, καθώς υπάρχει ένα στοιχείο που μπορείτε να ελέγξετε – προφανώς, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άνδρες που φορούν το κόκκινο χρώμα. Πρέπει να πούμε ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο σκεπτικοί για όλες αυτές τις ιδιότητες – άλλωστε, σίγουρα δεν είμαστε αρκετά ρηχοί ώστε η προσωπικότητα να είναι εντελώς άσχετη – αλλά ποιοι είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε με την επιστήμη;