Ντάνιελ Κρεγκ και Κρίστιαν Μπέιλ: Ποιες οι ομοιότητες των δύο ηρώων;

Το No Time To Die, η τελευταία ταινία του Daniel Craig ως James Bond και το τέλος του 007, έχει ομοιότητες με το Batman στο The Dark Knight Rises.

Η εποχή του 007 του Daniel Craig έφτασε στο τέλος του με το No Time To Die και του έδωσε ένα τέλος παρόμοιο με αυτό του Batman του Christian Bale στο The Dark Knight Rises.

Και οι δύο ταινίες αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα μακροχρόνιων ηρώων για τους αντίστοιχους ηθοποιούς και χαρακτήρες, φέρνοντας στο τέλος τις ιστορίες μερικές από τις πιο καταξιωμένες εκδοχές αυτών των εμβληματικών μορφών. 

Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να εξυπηρετούν ένα πλήθος διαφορετικών θεατών και προσδοκιών, και να σέβονται όχι μόνο τη δική τους εκδοχή, αλλά κι αυτών που έχουν προηγηθεί.

Είναι εύκολο να κάνουμε πολλούς παραλληλισμούς μεταξύ του Τζέιμς Μποντ και του Μπάτμαν. Και οι δύο είναι πλούσιοι λευκοί άνδρες που δημιουργήθηκαν σε μια περασμένη εποχή (1939 για τον Μπάτμαν, 1953 για τον Μποντ) αλλά έχουν περάσει από αμέτρητες αναγεννήσεις έκτοτε.

Ο καθένας δουλεύει στη σκιά – είτε με μυστική ταυτότητα, είτε ως μυστικός πράκτορας – και φορούν μάσκες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Μποντ και ο Μπάτμαν είναι μαχητές υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία απίστευτων gadget και εξαφανίζουν τη βάναυση βία (και ακόμη και σκοτώνουν) στο όνομα του σωστού.

Λόγω αυτών των ενεργειών, όμως, ο καθένας αγωνίζεται να ζήσει μια πραγματικά «φυσιολογική» ζωή και φέρει τα ψυχολογικά σημάδια αυτών που έχουν περάσει. Τέτοιες πτυχές ίσως ποτέ δεν εμφανίστηκαν περισσότερο από ό, τι με τον Τζέιμς Μποντ του Κρεγκ και τον Μπρους Γουέιν του Μπέιλ.