Πώς να κάνεις φίλους στη νέα σχολή, μακριά από την πόλη σου

Η έναρξη  του πανεπιστημίου είναι τρομακτική για όλους, αλλά το να το κάνεις σε μια ξένη πόλη μπορεί να είναι ακόμα πιο τρομακτικό.

pws na kaneis filous sti sxolh

Με μία ομάδα φίλων όμως, η εμπειρία των σπουδών σας εκτός της πόλης σας,  μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες της ζωής σας. Μπορεί να έχετε έρθει με φίλους από το σχολείο αν περάσατε στην ίδια σχολή ή ίσως ταξιδέψατε μόνοι σας. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι σπουδές σε άλλη πόλη σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους από όλη τη χώρα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φίλους στο πανεπιστήμιο στη νέα σας πόλη και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νέα σας πανεπιστημιακή ζωή

Γίνετε μέλος μιας κοινωνίας

Υπάρχει, ευτυχώς, ένας σύλλογος για όλους στο πανεπιστήμιο – από αθλητικές ομάδες και ομάδες θεάτρου μέχρι τα πιο περίεργα χόμπι. Αυτά σας δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους που θέλουν επίσης να κάνουν φίλους. Το καλύτερο από όλα, θα έχετε ήδη κάτι κοινό με τους ανθρώπους που συναντάτε, το οποίο αποτελεί μια καλή αρχή. Και συνήθως οι κοινωνίες θα φιλοξενούν πολλές συναντήσεις, ώστε να μπορείτε να γνωρίσετε όλους καλύτερα ενώ συνδέεστε με τα κοινά σας ενδιαφέροντα – τέλεια!

Πηγαίνετε σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορείτε

Επωφεληθείτε από τις πρώτες εβδομάδες του πανεπιστημίου όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ομάδες φιλίας δεν θα έχουν ακόμη σχηματιστεί πλήρως, οπότε αυτή είναι συχνά η καλύτερη στιγμή για να κάνετε φίλους. Οι περισσότεροι θα έχουν φύγει από το σπίτι για πρώτη φορά και θα είναι εξίσου πρόθυμοι να βρουν ένα φιλικό πρόσωπο με εσάς.

Αφήστε ανοιχτή την πόρτα σας

Διευκολύνετε την επίσκεψη των ανθρώπων αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή στο φοιτητικό σας κατάλυμα. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν και να μάθουν αν το δωμάτιό σας φαίνεται φιλόξενο. Μπορείτε να γνωρίσετε τους νέους γείτονές σας με ένα φλιτζάνι καφέ και μια συζήτηση για το μάθημα τα βράδια – ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα στην πανεπιστημιούπολη.

Αφιερώστε λιγότερο χρόνο στο δωμάτιό σας

Αφιερώστε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στο δωμάτιο σας, ακόμα κι αν το έχετε διακοσμήσει για να φαίνεται εκπληκτικό! Ένα από τα καλύτερα μέρη του πανεπιστημίου είναι η συνεργασία με άλλους φοιτητές, σε ομάδες μελέτης ή σε κοινά έργα. Τίποτα δεν ενώνει τους πάντες όσο μια ολονυχτία στη βιβλιοθήκη με σνακ. Όταν σας δίνεται μια ομαδική εργασία, μην επιλέξετε απλά να συνεργαστείτε με συναδέλφους -φοιτητές. προσπαθήστε να βρείτε μερικούς μαθητές για να συνεργαστείτε και να πιάσετε κουβέντα και φιλία. Θα έχετε πολύ χρόνο για να συνομιλήσετε, να κάνετε υπέροχες ιδέες και να γιορτάσετε την επιτυχία σας με τα ποτά.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μην ντρέπεστε όταν επικοινωνείτε με τους νέους συμμαθητές και συνομήλικούς σας στα κοινωνικά μέσα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι κάνουν οι άλλοι και να συμμετάσχετε! Οι πανεπιστημιακές σελίδες στο Facebook και οι λογαριασμοί στο Twitter μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε τα ονόματα των ανθρώπων και σας ενημερώνουν επίσης για τις εκδηλώσεις που έρχονται, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο στο (τώρα πολύ απασχολημένο) πρόγραμμά σας!