Tips για την περιποίηση της δερμάτινης τσάντα σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση σε μια τσάντα μπορεί να είναι μια μεγάλη επένδυση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να την κρατήσετε και σε πολύ καλή κατάσταση.

δερματινη τσαντα

Όχι μόνο θα την απολαύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά κι αν αποφασίσετε να την μεταπωλήσετε θα το καταφέρετε πιο εύκολα.

Για αυτό τον λόγο σας δείχνουμε μερικές κορυφαίες συμβουλές τους για το πώς να φροντίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας.

Προστατέψτε την τσάντα σας από την πρώτη μέρα

Κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι καινούργιο, θέλουμε πάντα να το διατηρούμε σε τέλεια κατάσταση και το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε  με την πρόληψη. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε κρέμα προστασίας δέρματος μόλις την πάτε στο σπίτι. Προσθέτει ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα που απωθεί τους λεκέδες και προστατεύει την επιφάνεια από τη φθορά.

Καθαρίζετε την τσάντα σας τακτικά

Είτε είναι καινούργια, είτε παλιά, για την προστασία της τσάντας σας, ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Για ένα γρήγορο σκούπισμα, αρκεί ένα υγρό πανί, αλλά συνήθως οι τσάντες θα χρειαστούν έναν πιο λεπτομερή καθαρισμό από έναν επαγγελματία ή χρησιμοποιώντας ειδικό προϊόν καθαρισμού κάθε 2-3 μήνες για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Χρησιμοποιείτε μόνο εξειδικευμένα καθαριστικά δέρματος

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα, ξύδι ή οποιαδήποτε άλλη «οικιακή θεραπεία» για τον καθαρισμό. Πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν χημικές ουσίες και ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ξήρανση ή απώλεια χρώματος.

Κρατήστε την τσάντα σας σε μια σακούλα σκόνης όταν δεν τη χρησιμοποιείτε

Εάν η τσάντα σας συνοδεύεται από σακούλα σκόνης, χρησιμοποιήστε την! Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση σκόνης όταν δεν χρησιμοποιείται και θα αποτρέψει τυχαίες εκδορές. Εάν δεν έχετε σακούλα σκόνης, χρησιμοποιήστε μια μαξιλαροθήκη.

Κρατήστε την τσάντα σας γεμάτη

Όταν δεν την  χρησιμοποιείται, γεμίστε την τσάντα σας με φυσαλίδες ή ακόμα και παλιά ρούχα για να διατηρήσετε το σχήμα της.

Αποφύγετε να κρατάτε πολύ τις λαβές

Ομολογουμένως, αυτό είναι λίγο περίεργο, αλλά φυσικά έλαια από το δέρμα ή έλαια από ενυδατικές κρέμες μπορεί να βλάψουν το δέρμα και να προκαλέσουν αποχρωματισμό!