3 Συμβουλές για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει σε ένα λάκκο απελπισίας όπως ένας κακός χωρισμός. Η πιο συχνή, αλλά και δοκιμασμένη συνταγή για να ξεπεράσεις τον χωρισμό είναι η εξής: δες θλιβερές ταινίες με τις πιτζάμες σου, κλάψε με ένα μπολ  παγωτό για δύο μέρες συνεχόμενα κι έτσι μαγικά είσαι έτοιμη να προχωρήσεις. 

συμβουλες για να ξεπερασεις χωρισμο

Αλλά στην πραγματικότητα, μόλις βρεις το κάτω μέρος της σοκολάτας που τρως, μπορεί να δεις τον εαυτό σου να αποκτά ακόμα χειρότερες συνήθειες. Για παράδειγμα να αγνοείς τις φίλες σου, να παραμελείς την σχολή ή την δουλειά σου και γενικά να μην  φροντίζεις καθόλου τον εαυτό σου.  

Η αγάπη είναι ναρκωτικό. Όχι πραγματικό ναρκωτικό, αλλά μπορείς εύκολα να εθιστείς σε αυτή, σε αυτή την «ουσία». Συνηθίζουμε να έχουμε μια συγκεκριμένη ουσία, και αυτή η ουσία είναι ένα άτομο και η σχέση στη ζωή μας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της «απόσυρσης», απελπιζόμαστε και πράττουμε εκτός χαρακτήρα, παρόμοια με το πώς συμπεριφέρεται ένας τοξικομανής. 

Πάνω από όλα αυτά, έχεις διαμορφώσει τη ζωή σου γύρω από τη ζωή ενός άλλου ατόμου. Έχεις κάνει συμβιβασμούς καθώς και μελλοντικά σχέδια και το να πρέπει να αφήσεις τη ζωή που έχεις φτιάξει δεν είναι τόσο εύκολο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσεις σε μια υγιή ψυχική κατάσταση, ώστε να μπορείς να βρεις την ευτυχία με τον εαυτό σου (και τελικά, την αγάπη της ζωής σου). 

Συμβουλές για να ξεπεράσεις τον χωρισμό

Φτιάξε την αυτοεκτίμησή σου

Αν ο σύντροφός σου ήταν αυτός που ξεκίνησε τον χωρισμό, είναι σύνηθες να αρχίζεις να ξεχωρίζεις τη φυσική εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και να αναρωτιέσαι σε ποιους τομείς υστερείς. Εστίασε σε αυτά που πραγματικά εκτιμάς στον εαυτό σου, παρά σε ποιες ιδιότητες δεν έχεις. Γράψε μια λίστα και σκέψου τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου. Αν δεν σου έρχεται κάτι εύκολα στο μυαλό ρώτησε την οικογένειά σου και τις φίλες σου. 

Δοκίμασε τρία νέα μέρη

Μία φορά την εβδομάδα, βρες ένα καφέ ή ένα εστιατόριο στο οποίο δεν έχεις πάει ποτέ και προσκάλεσε τουλάχιστον έναν φίλο να έρθει μαζί σου. Ο στόχος είναι να σπάσεις τη συνηθισμένη σου ρουτίνα και να ξεφύγεις από τα μέρη που πήγαινες  πάντα με τον πρώην σύντροφό σου. Είναι επίσης μια ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με καλούς φίλους που δεν έχεις δει τόσο πολύ πρόσφατα. 

Κράτησε  πράγματα που σε βοηθούν να αισθάνεσαι προσγειωμένη

Καλό είναι μετά από έναν χωρισμό, όσο επώδυνος και δύσκολος κι αν ήταν, να μην εγκαταλείπεις δραστηριότητες που αγαπάς, μόνο και μόνο  επειδή ήταν κάτι που έκανες με τον σύντροφό σου. Αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να κάνεις είναι να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες καθώς και να συνεχίσεις τις δραστηριότητες που σου αρέσουν. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία.