Emily in Paris: Γεγονότα που πιθανώς δεν γνώριζες για τη δημοφιλή  σειρά του Netflix 

Η Emily in Paris είναι μια επιτυχημένη σειρά του Netflix που κυκλοφόρησε το 2020. Η ιστορία ακολουθεί μια φιλόδοξη νεαρή Αμερικανίδα που ξεκινάει για το Παρίσι, δουλεύοντας για ένα διεθνές πρακτορείο μάρκετινγκ.

emily in paris

Το σόου περιλαμβάνει  ένα σωρό πλάνα σε όλους τους δρόμους και τα μνημεία του Παρισιού. Είναι πολύ διασκεδαστικό να το  παρακολουθείτε, ειδικά  εάν έχετε επισκεφτεί  την πόλη.

Ας δούμε όμως μερικά γεγονότα που πιθανώς δεν γνώριζες για αυτή τη δημοφιλή  σειρά του Netflix.

Η ενδυματολόγος της σειράς

Η ομάδα παραγωγής για την Emily in Paris  δεν λυπήθηκε καθόλου τα  έξοδα όταν αποφάσισε που θα αναθέσει τον σχεδιασμό των κοστουμιών της σειράς. Η θρυλική επαγγελματίας της γκαρνταρόμπας, Patricia Field, προσλήφθηκε για να αναλάβει το έργο.

Η Field είναι γνωστή για τον ρόλο της ως επικεφαλής ενδυματολόγος σε ολόκληρη τη σειρά Sex and the City. Για να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτό, η Field έβαλε την Emily να φορέσει ένα απίστευτο φόρεμα από τούλι στη σκηνή όπου παρευρίσκεται στο πρώτο παριζιάνικο πάρτι της. Το φόρεμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που φορούσε η Carrie στον τελικό του SATC που έγινε επίσης στο Παρίσι! 

Οι συγγραφείς της σειράς έγραψαν από το Παρίσι

Αυτό ήταν πρακτικό και θεωρήθηκε ότι ενίσχυε την έμπνευση για μια πιο αυθεντική μετάφραση επί της οθόνης. Η ίδια η συγγραφική ομάδα ήταν ένας συνδυασμός Αμερικανών και Γάλλων ατόμων, δημιουργώντας έναν  ομολογουμένως επιτυχημένο συνδυασμό ιδεών.

Η Lily Collins μπορεί πραγματικά να μιλάει γαλλικά

Κάτι που είναι ειρωνικό, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας της, η Έμιλυ, δεν μπορεί να επικοινωνήσει στη μητρική της γλώσσα. Η σειρά δείχνει τον αγώνα της να συμβαδίζει με τις συζητήσεις, χωρίς να μαθαίνει ποτέ περισσότερα από τα βασικά «bonjour», «merci» και «S’il vous plaît».

Η πρωταγωνίστρια πέρασε χρόνο ζώντας ως ντόπια στο Παρίσι

Αποφασίζοντας ότι αυτό θα ήταν κρίσιμο για την ανάπτυξη του χαρακτήρα της, η Lily Collins πέρασε 4 μήνες ζώντας στο Παρίσι και προσπαθώντας να μάθει να ζει ως ντόπια.

Ισχυρίζεται ότι εκείνη την περίοδο όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στον χαρακτήρα της, στην πραγματικότητα συνέβησαν σε αυτήν. Η ηθοποιός δεν απολάμβανε ζεστό νερό στο μικροσκοπικό διαμέρισμά της, είχε ελαττωματική θέρμανση και ένα σπασμένο ασανσέρ.

Οι Γάλλοι κριτικοί δεν εντυπωσιάστηκαν με την σειρά

Δυστυχώς, οι ντόπιοι στη Γαλλία δεν ενθουσιάστηκαν πολύ από το τελικό αποτέλεσμα που έκανε το ντεμπούτο του παγκοσμίως στο Netflix.

Πολλοί θεώρησαν ότι η σειρά ήταν ένας ατελείωτος συνδυασμός κλισέ για τη γαλλική κουλτούρα και έχανε στην απεικόνιση μιας αυθεντικής γαλλικής εμπειρίας ζωής.