Μήπως ήρθε η ώρα να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σoυ;


Αν εσύ και ο σύντροφός σου βλέπεστε εδώ και αρκετό καιρό και τα πράγματα πάνε καλά, η σκέψη να συγκατοικήσετε μαζί θα αρχίσει να περνάει από το μυαλό σας.

συγκατοικηση με τον συντροφο σασ

Ωστόσο, η συμβίωση είναι ένα αρκετά μεγάλο βήμα, οπότε είτε είναι η πρώτη σας φορά, είτε έχετε ζήσει με κάποιον άλλον στο παρελθόν, πιθανότατα θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δυο, εξίσου έτοιμοι να κάνετε αυτό το βήμα στην σχέση σας. ​​Η συγκατοίκηση για ένα ζευγάρι, σημαίνει ότι κάνετε μια σημαντική επένδυση στη σχέση.

Σημάδια ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε μαζί

Ουσιαστικά ζείτε ήδη μαζί

Εάν νιώθετε ότι  ουσιαστικά ζείτε ήδη με τον σύντροφό σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να μετακομίσετε μαζί. Για παράδειγμα, μπορεί να περνάτε πέντε ή έξι νύχτες την εβδομάδα μαζί και να διαπιστώσετε από κοινού,  ότι αυτή η ρύθμιση λειτουργεί άψογα και για τους δύο.

Είστε έτοιμοι να εμβαθύνετε τη δέσμευσή σας

Ένα άλλο σημάδι  ότι θέλεις να δεσμευτείτε περισσότερο με τον σύντροφό σου είναι ότι θέλεις μια πιο βαθιά σχέση μαζί του. Η προοπτική να ξυπνάς δίπλα του κάθε πρωί και  κάθε μέρα, θα πρέπει να σε ενθουσιάζει, παρά να εμπνέει συναισθήματα τρόμου.

Είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα

Το να έχετε μια κοινή κατανόηση της μετακόμισης και του μέλλοντος που έχετε με τον σύντροφό σας είναι απαραίτητο, ώστε να μπορείτε να ταξιδέψετε μαζί στον ίδιο δρόμο, αντί να απομακρυνθείτε, λόγω διαφορετικών προσδοκιών και χρονοδιαγραμμάτων για το τι θέλει ο καθένας σας. Πριν μετακομίσετε, θα πρέπει να συζητήσετε για το τι σημαίνει η μετακόμιση για τον καθένα από εσάς και τι βλέπετε για το κοινό σας μέλλον.

Έχετε συζητήσει τα οικονομικά

Η μετακόμιση με έναν σύντροφο είναι διαφορετική από τη συμβίωση με έναν συγκάτοικο, καθώς η οικονομική δομή της σχέσης δεν είναι τόσο σαφής και συνοπτική. Υπάρχουν πολλές ακόμη γκρίζες ζώνες, κάτι που απαιτεί μια διεξοδική συζήτηση για τα οικονομικά.

Το να νιώθετε σταθεροί στην οικονομική σας κατάσταση  και  να κάνετε ανοιχτές συζητήσεις για τα χρήματα, υποδηλώνει ότι όχι μόνο είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε, αλλά ότι είστε εξοπλισμένοι για να διαχειριστείτε τις περισσότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στα αρχικά στάδια της συγκατοίκησης.