Thessaloniki International Forum ’21 – 7th International Forum of EYP Greece

Το TIF έρχεται… και πάλι 

Σχεδόν 7 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του Thessaloniki International Forum ’21, το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) διοργανώνει για άλλη μία φορά ένα διεθνές  Φόρουμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

thessaloniki international forum

Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει καθημερινά ο  πλανήτης μας, συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν δια ζώσης σε  μία 9-ήμερη διοργάνωση όπου συζήτησαν θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος,  αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του και ανταλλάσσοντας στοιχεία πολιτισμού. Φυσικά, η  διεκπεραίωση του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα και περιορισμούς για  την αποφυγή κρουσμάτων του ιού SARS – COV 19. 

Το Φόρουμ ξεκίνησε στην Χαλκιδική στις 17 Αυγούστου, με τα λειτουργικά στελέχη να  συγκεντρώνονται στην κατασκήνωση Yuppi Camp στην Κρυοπηγή για την πραγμάτωση  δραστηριοτήτων δόμησης ομάδας και εκπαιδευτικών σεμιναρίων ώστε να προετοιμαστούν  για τις επερχόμενες μέρες. Κάτω από των ελληνικό ήλιο και με περίσσεια ενέργεια τα  λειτουργικά στελέχη υποδέχτηκαν στην ίδια κατασκήνωση τους συνέδρους του Φόρουμ στις  19 του μήνα.

Τις επόμενες μέρες, όλοι οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε δραστηριότητες με  σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν δεσμούς, εδραιώνοντας έτσι  ισχυρές ομάδες που θα μπορέσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά κατά της διάρκεια της  δράσης, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση σύνταξης και παρουσίασης ενός νομοσχεδίου.  Κατά την διαμονή τους στην Χαλκιδική οι συμμετέχοντες απόλαυσαν της εγκαταστάσεις της  κατασκήνωσης που συμπεριλάμβαναν, πισίνες, extreme sports, γήπεδα κάθε είδους και  απογευματινή ψυχαγωγία.  

«Ήταν 9 μέρες με διακριτές συζητήσεις, δραστηριότητες, δουλειά, μελέτη και ένα ταξίδι  στην διεθνή κοινότητα» 

Michael Sessin (UA) 

Το απόγευμα της 21ηςόλοι οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου  φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Βεργίνα καθώς και στον ξενώνα νεολαίας Zeusis Loose για  τις εναπομείνασες μέρες της δράσης. Στις 22 και 23 του μήνα οι σύνεδροι του TIF ’21 ήρθαν  αντιμέτωποι με την εργασία επιτροπών, όπου κάθε επιτροπή κλήθηκε να αναπτύξει και να  συντάξει ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο βασισμένο στο δοθέν θέμα της εκάστοτε επιτροπής.  Αυτό το κομμάτι του Φόρουμ στεγάστηκε στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, που μας παραχώρησαν δύο εκ  των τεσσάρων κτηρίων τους στο κέντρο της πόλης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των  συμμετεχόντων για έναν χώρο ήσυχο, λειτουργικό και μοντέρνο.  

Οι επερχόμενες μέρες συμπεριλάμβαναν μία πολιτιστική μέρα στις 24 Αυγούστου όπου οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την βοήθεια ξεναγών και 

γνώρισαν τόσο μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όσο και στέκια της πόλης για  παραδοσιακό φαγητό. Η ημέρα έκλεισε με μία πολιτιστική δράση, το «Euroconcert», όπου  οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους στη μουσική, τον χώρο,  το τραγούδι και το θέατρο στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης και να αποφορτιστούν από την  πίεση των προηγούμενων ημερών. Στις 25 και 26 του μήνα η Γενική Ολομέλεια του TIF ’21  έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Ένθερμοι διάλογοι και παθιασμένα  debate έληξαν τις 9 μέρες σκληρής δουλειάς και διασκέδασης, με την τελετή λήξης να ορίζει  και επίσημα το κλείσιμο του Φόρουμ το απόγευμα στις 26 του Αυγούστου.  

Όλα τα παραπάνω, δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την στήριξη όλων των υποστηρικτών και  χορηγών μας που μετέτρεψαν το όραμά μας σε πραγματικότητα και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Ονομαστικά, οι μεγαλύτεροι χορηγοί μας: Erasmus + και ίδρυμα Schwarzkopf, Easy Education, ΕΨΑ Ελλάδας, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Δήμος Θεσσαλονίκης,   γαλακτοκομικά ΔΕΛΤΑ και τρόφιμα Dole. 

Ακολουθήστε το TIF ’21 Facebook: https://www.facebook.com/TIF21/ 

Instagram: @tif.21  

Webapp: https://needless-root-7297.glideapp.io/ 

Ακολουθήστε το ΕΚΝΕ Facebook: https://www.facebook.com/eypgr Instagram: @eyp.greece  

Website: http://www.eypgreece.org 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο tif2021@eypgreece.org ή

στο  info@eypgreece.org