ΕΚΠΑ: Elearning – Ανάπτυξη Ψηφιακής Νοημοσύνης

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους εκπαιδευόμενους με τις βασικές έννοιες της ψηφιακής νοημοσύνης (Digital Intelligence), επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της νευροεπιστήμης και της ψυχογλωσσολογίας με πρακτικές που αφορούν τη σύγχρονη χρήση του διαδικτύου.

ekpa elearning


Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες θεωρίες της νευροεπιστήμης που συνδέονται άρρηκτα με την αυτόνομη εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου και οι εκπαιδευόμενοι θα διερευνήσουν τις παιδαγωγικές δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική εκπαίδευση. Επίσης, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ψηφιακού αποτυπώματος, εστιάζοντας στις διαφορές, τις ιδιαιτερότητες και τον αντίκτυπο της προβολής της προσωπικής και κοινωνικής μας ταυτότητας μέσω του διαδικτύου. Στην κατεύθυνση αυτή οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με στρατηγικές διαχείρισης του ψηφιακού τους αποτυπώματος και της ψηφιακής τους ταυτότητας.


Επιπλέον, στο πρόγραμμα προτείνονται και αναλύονται σύγχρονες θεωρίες και στρατηγικές για την ηθική χρήση της τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, δίνεται έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης της ψηφιακής ενσυναίσθησης για την αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου. Μέσα από παραδείγματα και μελέτες περιστατικών, οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με την πρακτική εφαρμογή μεθόδων ηθικής ψηφιακής επικοινωνίας με χρήση συναισθηματικής ενσυναίσθησης. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας των εργαζομένων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παραγωγικότητά τους, παρουσιάζονται διεξοδικά τεχνικές αντιμετώπισης παθολογικής χρήσης του διαδικτύου, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε προγράμματα ευεξίας και παρέμβασης που εφαρμόζονται στο εργασιακό περιβάλλον για την επίτευξη του σκοπού αυτού.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπεύθυνους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στελέχη και συμβούλους επιχειρήσεων, επιστήμονες και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας και εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ ή άλλες δομές που ασχολούνται με ζητήματα ηθικής χρήσης του διαδικτύου, ψηφιακής επιμόρφωσης προσωπικού και αποτελεσματικής διαδικτυακής επικοινωνίας.

Περισσότερα εδώ.