Relationship status – Ποιο είναι το δικό σου;

Στον σημερινό κόσμο των γνωριμιών, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τη σχέση σας με καποιον άλλο. Άραγε έχετε κατι  περιστασιακό, είστε αποκλειστικά μαζί ή έχετε κάτι πιο περίπλοκο;

κατασταση σχεσης

Είναι εύκολο να ζαλιστείς και να μπερδευτείς προσπαθώντας να καταλάβεις ποια είναι στην πραγματικότητα η κατάσταση της σχέσης σου. Εμείς κάναμε την έρευνά μας κι  εδώ είναι οι απαντήσεις.

Στις «καλές, παλιές εποχές», ήταν σχετικά εύκολο να ορίσεις την κατάσταση της σχέσης σου. Ακολουθώντας τις συμβάσεις της προσωπικής  κατάστασης, μπορούσες να επιλέξεις εύκολα και απλά ανάμεσα σε παντρεμένος, ανύπαντρος, διαζευγμένος ή χήρος. Ωστόσο, καθώς το τοπίο γνωριμιών εξελίχθηκε και άλλαξε, είχε ως αποτέλεσμα ένα ευρύτερο φάσμα καταστάσεων σχέσεων.

Μεταξύ μιας πληθώρας νέων όρων γνωριμιών, της επιρροής των εύχρηστων εφαρμογών γνωριμιών και των διαφορετικών προθέσεων και κινήτρων για σχέσεις, μπορεί να δημιουργηθεί μια γκρίζα περιοχή αβεβαιότητας για το πού βρίσκεσαι στη σχέση σου.

Σύγχρονες Καταστάσεις Σχέσεων

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς όρους για καταστάσεις σχέσεων σήμερα και τι σημαίνουν. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά παρακάτω.

Κάνουμε παρέα

Συνήθως στα πολύ πρώτα στάδια του ραντεβού , δεν είναι ακόμη επίσημο ή αποκλειστικό, αλλά έχετε δει ο ένας τον άλλον περισσότερες από μία φορές, περνάτε χρόνο μαζί και συζητάτε.

Βλέπουμε ο ένας τον άλλον

Αυτό είναι λίγο πιο σοβαρό από το να κάνεις παρέα, αλλά μάλλον δεν έχει οριστεί ακόμα ως σχέση. Έχετε παραδεχτεί και οι δύο ότι αρέσει ο ένας τον άλλον και δεν προσπαθείτε ενεργά να γνωρίσετε κάποιον άλλο.

Βγαίνουμε ραντεβού

Αυτός ο όρος από μόνος του έχει ένα ευρύ φάσμα ερμηνειών, αλλά γενικά βλέπεστε τακτικά για κάποιο χρονικό διάστημα με σκοπό να έχετε μια πιο αφοσιωμένη σχέση .

Είμαστε σε σχέση

Βγαίνετε ραντεβού για αρκετό καιρό και τώρα χρησιμοποιείτε όρους όπως «το αγόρι μου» και «το κορίτσι μου». Είστε και οι δύο ξεκάθαροι ότι έχετε επιλέξει ο ένας τον άλλον ως σύντροφο και θέλετε να είστε μαζί σε μια σχέση.

Βάλτε ένα δαχτυλίδι

Είναι επίσημο, είστε αρραβωνιασμένοι ή παντρεμένοι. Η σχέση έχει σφραγιστεί και τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε την ευτυχία σας μαζί.

Είναι περίπλοκο

Έχοντας γίνει διαβόητο από το Facebook, το «είναι περίπλοκο» σημαίνει ότι και οι δύο έχετε να κάνετε κάποια πράγματα. Συνήθως αυτή η κατάσταση συνοδεύει μια θυελλώδη σχέση που έχει όλη τη φωτιά και τη χημεία αλλά όχι τη σταθερότητα που χρειάζεται για μια υγιή σχέση .

Σε  διάλειμμα

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με έναν χωρισμό, αλλά  είναι μια σκόπιμη παύση σε μια σχέση όταν και οι δύο ή ο ένας  πρέπει να επιλύσουν ορισμένα ζητήματα, πώς νιώθουν και πώς βλέπουν τη σχέση. Συνήθως λαμβάνει χώρα κάτω από το γενικό πλαίσιο μιας ήδη υπάρχουσας σχέσης.