Cosmos: Χριστούγεννα με μουσικές της Αυτοκρατορικής Βιέννης

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, σε μια ξεχωριστή συναυλία με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.

χριστουγεννα με μουσικες βιεννης

Τα δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, αλλά και των μελών της οικογένειας Strauss έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πολυαγαπημένες μελωδίες από βαλς και πόλκες στροβιλίζονται με ένα μεθυστικό τρόπο προκαλώντας την φαντασία και τις αισθήσεις σε ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα.

Οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις λαμπερές μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης. Πολυαγαπημένα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, αλλά και αποσπάσματα από οπερέτες, συνθετών που έζησαν και έγραψαν στην Βιέννη του 19ου αιώνα, με κυριότερους εκπροσώπους τα μέλη της οικογένειας Strauss (ο Strauss πατέρας και οι υιοί του Johann, Josef και Eduard), υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Μεθυστικές μελωδίες που συνεχίζουν να μαγεύουν το κοινό εδώ και αιώνες και να αποτελούν το απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας ζεστής γιορτινής ατμόσφαιρας.

Δευτέρα 27/12 | 20.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Σημεία προπώλησης:
       •    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
       •    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)