Μαίρη Συνατσάκη: η απάντησή της για τη συμμετοχή στους «Πρωταγωνιστές»

Το βράδυ της Πέμπτης η Μαίρη Συνατσάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη, με θέμα τις δυναμικές γυναίκες..

συνατσάκη

Ανάμεσά της ήταν η Λωξάντρα Λουκά, με το σύνδρομο down, η Μαρία Δημητρίου, μητέρα του Θάνου που συμμετείχε στο GNTM κ.α.

Αυτό προκάλεσε αντίδραση μερίδας του κόσμου στα social media, κι έτσι η ίδια με ένα μακροσκελές κείμενο αποφάσισε να τοποθετηθεί. Έγραψε:

«Είμαστε πολύ σημαντικοί. Αλλά δεν είμαστε πιο σημαντικοί από κανέναν άλλον. Το ξέρω από πάντα αυτό. Μου το έμαθαν οι γονείς μου. Κι έτσι έμαθα να σέβομαι ολ@. Να μην αναγνωρίζω τις «ταμπέλες». Να μην θέλω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Να κοιτάω όσο μπορώ την δουλειά μου. Συμπονώ αληθινά τους ανθρώπους που θέλουν να με φιμώσουν, να με κλείσουν σπίτι μου, να μην με βλέπουν ποτέ στην τηλεόραση, να υποτιμήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια κάνω σε αυτήν την ζωή. Ξέρω ότι δεν τους φταίω εγώ στην πραγματικότητα. Ίσως κάποιος να φιμώνει τους ίδιους. Κάποιος να τους σκότωσε την κατσίκα. Να τους έκλεισε σπίτι τους. Να τους υποτίμησε. Και λυπάμαι πολύ γι αυτό. Αξίζετε πολλά περισσότερα από αυτά. Μην ξοδεύετε χρόνο φοβερά ενοχλημένοι από την τηλεοπτική παρουσία κάποιου άλλου ανθρώπου που δεν επηρεάζει πουθενά την ζωή σας. Πάρτε αυτόν τον χρόνο για να ονειρευτείτε. Να καταστρώσετε ένα σχέδιο ζωής που θα σας κάνει χαρούμενους. Να νικήσετε τους δυνάστες σας. Να γίνετε το καλό που θέλετε να δείτε σε αυτόν τον πλανήτη. Οι σπουδαίες γυναίκες με τις οποίες βρέθηκα μαζί στην εκπομπή Πρωταγωνιστές με έκαναν να αισθανθώ καλοδεχούμενη. Όχι παράταιρη. Άκουγα κάθε λέξη τους με απεριόριστο σεβασμό και προσπάθησα να μάθω όσα μπορούσα περισσότερα από την εμπειρία τους. Σας σέβομαι και σας ευχαριστώ γυναίκες που ανοίγετε με την ύπαρξη σας δρόμο για εμένα. Εύχομαι να ανταποδίδω με κάποιον τρόπο κι εγώ. Και σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να χωράω δίπλα σας. Χωράμε όλοι».