Πα.Μακ. | Παράταση Υποβολής Αιτήσεων στο ΠΜΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ο.Δ.Ε) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ενιαίου τμήματος (Νέων Πτυχιούχων/Στελεχών) του 7ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» (Master in Health care Management – ΜHM).

διοικηση υπηρεσιων υγειας

Στο Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής το πτυχίο των οποίων έχει αναγνωριστεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. καθώς και πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και φοιτητές που κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών τους οφείλουν το πολύ μέχρι πέντε (5) μαθήματα και την υποστήριξη της διπλωματικής τους εργασίας (όπου υπάρχει) για να αξιολογηθούν στη β΄ και γ΄ φάση. Οι υποψήφιοι που ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να καταθέσουν την τελική αναλυτική βαθμολογία τους όπου θα φαίνεται ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και απομένει μόνο η ορκωμοσία, μέχρι την έναρξη των μαθημάτων ή μέχρι εύλογο χρόνο που ορίζει η Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. πριν τη διαδικασία αξιολόγησης. Σημειώνεται ότι στη β΄ φάση αξιολόγησης ως βαθμός πτυχίου θα υπολογισθεί ο μερικός Μ.Ο. της αναλυτικής βαθμολογίας ο οποίος δεν αλλάζει μετά από την κατάθεση της τελικής αναλυτικής βαθμολογίας.

Ο αριθμός φοιτητών που θα εισαχθούν στο τμήμα του 7ου κύκλου του ΠΜΣ θα είναι, κατ’ ανώτατο όριο, 40. 

Προθεσμία αίτησης για το Μεταπτυχιακό

Η αίτηση, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, παρέχονται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμματείας του Π.Μ.Σ. (email: mhm@uom.edu.gr) έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.    Έντυπη αίτηση (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο στην Ανακοίνωση). Η αίτηση συμπληρώνεται και υποβάλλεται υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά (σκαναρισμένη ή ευκρινή φωτογραφία) μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
2.    Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
3.    Επίσημο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος.
4.    Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας με ακριβή μέσο όρο.
5.   Δύο συστατικές επιστολές. Οι Νέοι Πτυχιούχοι πρέπει να καταθέσουν κατά προτίμηση συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π.. Τα Στελέχη Επιχειρήσεων ή Οργανισμών θα πρέπει να καταθέσουν τουλάχιστον μία συστατική επιστολή από τον εργασιακό τους χώρο (Το προτεινόμενο έντυπο συστατικής επιστολής επισυνάπτεται στην Ανακοίνωση).
6.    Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης. Οι Νέοι Πτυχιούχοι προσκομίζουν τέτοια αποδεικτικά μόνο εάν υπάρχουν.
7.    Επιπρόσθετα προσόντα (εάν υπάρχουν): Επιστημονικές δημοσιεύσεις και μελέτες, διακρίσεις – βραβεία, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, διδακτορικός τίτλος, μεταπτυχιακός τίτλος, 2ο πτυχίο, πτυχίο συμπληρωματικής εκπαίδευσης, μαθήματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά σεμινάρια, Η/Υ.
8.    Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ. Για το TOEFL απαιτείται βαθμός από 60 έως 78 ή ανώτερο στο Internet-based test και για το IELTS 6.0 ή ανώτερο. Η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας αποδεικνύεται και με την κατάθεση πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ, ή πτυχίου από Αγγλόφωνο Πρόγραμμα Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ή Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Τα αποτελέσματα TOEFL θα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. απευθείας από το ETS. Τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια.

Τα αποτελέσματα αποδεικτικού γνώσης αγγλικής γλώσσας δύναται να προσκομιστούν μέχρι και 48 ώρες πριν από την ημέρα αξιολόγησης των υποψηφίων. Η ημερομηνία αξιολόγησης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Τα τέλη φοίτησης για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. ανέρχονται στο ποσό των 4.500€ συνολικά. Κάθε εξάμηνο καταβάλλονται 1.500€ σε δύο δόσεις των 750€. Προβλέπεται απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης ανάλογα με το ατομικό εισόδημα ή το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα (Άρθρο 35, Ν.4485/2017). Για τη σχετική διαδικασία  ενημερώνονται  αποκλειστικά οι επιτυχόντες, κατόπιν της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων.

Τα εξάμηνα φοίτησης στο Π.Μ.Σ. είναι 3 συνολικά (εκ των οποίων 2 είναι τα εξάμηνα διδασκαλίας και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας).

Εάν ο/η υποψήφιος/α εργάζεται, τα δίδακτρα μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το 0,24% του ΟΑΕΔ, δηλαδή ολόκληρο το κόστος του προγράμματος ή μέρος αυτού επιστρέφεται στις επιχειρήσεις ή τους οργανισμούς μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: mhm@uom.edu.gr και στο τηλέφωνο 2310-891190 (κατά τις ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας  Τρίτη-Παρασκευή 11:00-14:00).

Η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας πραγματοποιείται: α) ταχυδρομικά (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατίας 156, 54636 Θεσσαλονίκη, υπόψη: ΠΜΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ,  τηλ.: 2310  891-190)  ή β) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email: mhm@uom.edu.gr), όπου θα επισυνάπτονται συγκεντρωτικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Παρακαλείσθε όπως ενημερώνετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας.

 Οι συστατικές επιστολές, αποστέλλονται είτε ταχυδρομικά, είτε με email (mhm@uom.edu.gr) από τον εκδότη τους.