Μέτρα για εργαζομένους: 6 νέα μέτρα από τον Ιανουάριο

Λόγω των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν, ειδικά όσο αφορά την εστίαση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους.

μετρα στηριξης για εργαζομενους

Πιο αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους:

  1. Ενεργοποιείται εκ νέου το μέτρο τςν αναστολών συμβάσεων εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) για τον Ιανουάριο 2022 για εργαζομένουν που προσλήφθηκαν έως τις 30/12/2021 από επιχειρήσεις με συγκεκριμένους ΚΑΔ (εστίαση με μουσική,
    κέντρα διασκέδασης, μπαρ κτλ.). Για όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση αυτού του μέτρου, απαγορεύονται να προχωρούν σε απολύσεις.
  2. Όσο αφορά τους καλλιτέχνες, χορηγείται αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022, αρκεί να έχουν δηλωσθεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι τις 10/1/2022.
  3. Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται έως τις 31/3/2022 για εργαζομένους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Οκτωβρίου 2021. Όσο ο εργαζόμενος είναι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν επιτρέπεται να απολυθεί και από το εισόδημα που χάνει, πληρώνεται το 60% από το κράτος.
  4. Θα έχουμε εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία.
  5. Η τηλεργασία, για όσες επιχειρήσεις μπορούν, θα φτάσει έως το 50%.
  6. Από τον ΣΕΠΕ θα ενταθούν οι έλεγχοι για τήρηση του μέτρου χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων στους εργασιακούς χώρους.